Mannen ble kjørt til legevakta av tre kamerater.

– En person er brakt til Ullevål universitetssykehus med skuddskader. Vi vet ikke ennå om han kan knyttes til slagsmålet, fordi han hadde tatt seg til legevakta på egen hånd. Men det er ting som tyder på at han var involvert, sier operasjonsleder Kjetil Kroken i Oslo politidistrikt til NTB mandag kveld.

Mannen ble operert for skuddskaden mandag kveld. Tilstanden hans er ennå ikke kjent.

Innbrakt som vitner

Ingen var mandag kveld pågrepet etter slagsmålet, men fire personer er innbrakt hos politiet.

– Foreløpig har de status som vitner. Vi er i en tidlig fase av etterforskningen, og vil undersøke nærmere hva slags rolle de eventuelt kan ha hatt. Vi tror mange av dem som var på stedet stakk av før politiet ankom, sier operasjonslederen.

Politiet mener det var gjengmedlemmer som støtte sammen ved Furuset senter. Meldingen om slagsmålet kom inn like etter klokken 20. Ifølge dagbladet.no var det personer fra et gjengmiljø fra Grønland som havnet i bråk med personer basert på Furuset.

– Dette ligner på et gjengrelatert oppgjør, men vi kan ikke slå fast noe sikkert ennå, sier Kroken.

Væpnet politi

Det skal ha vært 20-30 personer involvert i bråket. Beredskapstroppen, bevæpnede mannskaper fra oslopolitiets gjengprosjekt og en rekke andre patruljer rykket ut.

– Det kom meldinger om at det var våpen på stedet. Om det er funnet noe, eller hva slags våpen det var, kan jeg ikke kommentere, sier Kroken.

En person skal ha blitt slått, men tilstanden skal ikke være alvorlig. En annen skal ha fått kuttskader i en hånd.

Det skal ha vært en rekke forbipasserende i området ved kjøpesenteret da slagsmålet brøt ut. Det skal ha blitt gjort skader rutene til to biler som sto parkert, og en rute i en av butikkene skal ha blitt knust.

Politiet har sikret seg overvåkingsvideoen fra en videokiosk ved kjøpesenteret, samt videoen fra legevakta der den skuddskadde mannen meldte seg, skriver VG Nett.