«Riksadvokaten har mottatt kopi av brev av 25. november 2016 fra det italienske justisministeriet til Justis- og beredskapsdepartementet, hvor det er opplyst at Italias begjæring om utlevering av mulla Krekar vil bli trukket tilbake», opplyser Riksadvokaten i en pressemelding onsdag.

Det er ikke opplyst hvorfor kjennelsen ble opphevet eller hvorfor utleveringsbegjæringen ikke har blitt trukket tilbake tidligere.

«Formell tilbaketrekking av utleveringsbegjæringen innebærer at utleveringssaken mot mulla Krekar avsluttes fra norsk påtalemyndighets side», opplyses det videre.

Riksadvokaten opplyser at det ikke på noe tidligere tidspunkt er gitt signal fra italienske myndigheter om at utleveringsbegjæringen ville bli trukket tilbake.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) tar Italias beslutning om å trekke begjæringen om utlevering av mulla Krekar til etterretning.

Krekar ble pågrepet 12. november 2015 i en koordinert aksjon bestilt av italiensk politi. Italienske myndigheter hevder Krekar leder et terrornettverk kalt Rawti Shax, og krevde ham utlevert.