Det skjer etter kraftig børsoppgang i både Europa og USA dagen i forveien, og AFP skriver at investorene i Hongkong forsøker å hente inn forspranget etter at handelen var stengt på grunn av en helligdag tirsdag.

Optimismen forklares blant annet med svake økonomiske rapporter som har styrket håpet hos investorer om at sentralbanker kan komme til å bremse de hissige renteøkningene.

Teknologisektoren gjorde det aller skarpest i Hongkong. Netthandelsgiganten Alibaba økte med mer enn 6 prosent, Tencent mer enn 5 prosent og Netease nesten 8 prosent.

Det har vært et dårlig år for Hang Seng-indeksen, med nedgang på rundt 5 prosent grunnet strenge nedstengninger både i Hongkong og i Fastlands-Kina, som har gått hardt ut over verdens nest største økonomi.

Men i det siste har det sett noe lysere ut. Oppmykninger i karantenereglene for innreisende har gitt håp. Selskaper som baserer seg på turisme, startet også onsdagen godt, særlig kasinoene i Macau. Wynn Macau og Sands China var begge opp 5,5 prosent.