To minutter var avsatt til fotografering, og gjestene så vi ingenting til.

Den knappe tiden skyldtes at dronningen måtte tilbake til Oslo for å være til stede under finalen i sin egen musikkonkurranse. Like etter fotograferingen dro dronningen, og møtte prins Edvard og hans Sophie i porten.

Foruten brudeparet og kongeparet var brudens forlover, Linda Tånevik, og prinsesse Märtha Louise med på bildet.

Ari Behn som kom til Skaugum sammen med prinsessen tidligere på dagen, så vi heller ingenting til.

Utenfor Skaugum hadde det samlet seg både barn og voksne med og uten flagg. Men det var ikke mye de så gjennom sotete bussvinduer da gjestene ankom. Men været kan ingen klage på: En augustkveld av beste merke.

HemmeligRundt 100 gjester var invitert til vennefest på Skaugum torsdag kveld. Gjestelisten er hemmelig, og fotografene ble holdt langt unna teltet der festen på Skaugum foregikk. Men grillosen hang over området, så menyen var det ingen tvil om.

Bruden hadde mot alle odds kledd seg i hvitt til festen. Håret var oppsatt i en slags "hjemmesydd" rufsefrisyre med stikninger i håret. Kjolen var 70-tallsinspirert med puffermer og kapper. I stoffet var det felt inn små speil og fargede stener. Brudgommen hadde trukket i mørk blå fløyelsjakke og grå bukser.

Prinsesse Märtha Louise hadde valgt svart kinakjole med store hvite liljer, og dronningen var i mørk blått. Brudens forlover var iført beige buksedress i anledning vennefesten.

KaosUtenfor Grand hotel hersket det totalt kaos da de kongelige ungdommene fra hele Europa skulle inn i bussen for å kjøre til Skaugum. Politiet hadde mer enn nok å gjøre med å holde nysgjerrige tilskuere og overivrige pressefotografer på armlengdes avstand.

Men publikum fikk da et glimt av både Spanias kronprins Felipe, de svenske prinsessene og Danmarks populære prins Joachim og prinsesse Alexandra.

Uten en eneste spansk paparazzifotograf i sikte tok Eva Sannum bussen fra Ullevålsveien til kronprinsparets fest på Skaugum torsdag ettermiddag.

Sannum er jaget vilt av spanske kjendisreportere på grunn av sine forbindelser med kronprins Felipe, men ved denne korsvei ventet fotografene de på feil sted.

Et titall andre festdeltakere kom deretter ut av leiligheten i Ullevålsveien 67, som under bryllupsfeiringen blir bebodd av utenlandske venner av kronprinsparet.

Men heller ikke de var villige til å gi en eneste liten kommentar til de fremmøtte pressefolkene.

Brudeparet stilte opp til fotografering sammen med fra v. forlover Linda Tånevik, dronning Sonja, kong Harald og prinsesse Märtha Louise. Foto: SCANPIX