Streiken har nå vart i snart tre uker. Utdanningsforbundets leder Steffen Handal sier i en pressemelding at han har stor forståelse for at mange av dem som er rammet, synes dette er krevende.

– Dette er en svært vanskelig situasjon for mange. Streiken skaper krevende hverdager for foreldre og barn. Da jeg var på streikedemonstrasjon foran Stortinget i går, var det ei lita jente som sto med et skilt hvor det sto at «Jeg vil gå tilbake til barnehagen». Slikt gjør inntrykk, og barnehagelærerne gir også tydelig uttrykk for at de ønsker seg tilbake til jobb for å være sammen med barna, sier Handal.

– Samtidig er dette en veldig viktig streik, som PBL må ta ansvaret for. Over åtte av ti støtter streiken, og støtten er faktisk størst blant dem som har barn i barnehagene. Det håper jeg PBL tar til seg snarest mulig, sier Handal.

Delta tar i denne runden ut medlemmer i streik i tre barnehager i Bergen, Askøy og Øygarden. Fra før er Delta i streik i 10 barnehager i Trondheim, Karmøy, Sandnes, Ullensaker og Oslo.

Fagforbundet tar ut 280 nye medlemmer i streik, men ingen nye i Trondheim.