Journalist Jonas Alsaker Vikan og fotograf Ole Martin Wold ble tildelt diplom på Skup-konferansen sent lørdag kveld. Diplomet fikk de for sine avsløringer om norsk narkohandel på det mørke nettet i sakskomplekset «Teppefall», skriver Skup på sine sider.

- Jeg er utrolig stolt over at Adresseavisen markerer seg på Skup, som er den mest prestisjefylte prisen i Medie-Norge. Jonas og Ole Martin har gjort en fantastisk jobb med å avdekke hvordan narkotika omsettes i Norge - uten at myndighetene fanger det opp, sier sjefredaktør Tor Olav Mørseth i Adresseavisen.

Her kan du lese og se saken om hvordan organiserte norske nettverk har solgt narkotika til nordmenn fra skjulte sider på det mørke nettet og med Posten som distribusjonsåre.

Dagbladet vant hovedprisen

Det var Dagbladet som ble tildelt journalistprisen Skup for reportasjen «Våtdraktmysteriet». I tillegg til Adresseavisen ble NRK, Dagens Næringsliv og Bergens Tidende tildelt diplomer.

Det er journalistene Anders Fjellberg, Tomm W. Kristiansen, Hampus Lundgren og Anders Wiik som står bak Dagbladets reportasje. Den avslører sammenhengen mellom to likfunn, ett på Lista i Norge og det andre i Nederland. Historien nøster opp i de tragiske skjebnene til to flyktninger som ble funnet døde i hver sin våtdrakt, kjøpt i den franske byen Calais ved den engelske kanal.

- Dette handler om en av Europas store utfordringer – flyktningstrømmen. Politiet i tre land ville gi opp, men journalistene i dagbladet løste mysteriet, heter det i juryens begrunnelse.

Dagbladet ble også tildelt Internasjonal Reporters journalistpris for den samme reportasjen tidligere lørdag kveld.

Begge prisene ble delt ut under journalistkonferansen Skup for undersøkende journalistikk.

BT avslørte ordfører Drevland

NRK ble tildelt SKUP-diplom for Brennpunkt-dokumentaren «Det dypeste dykket», som handler om en dykkerulykke i 1978.

Dagens Næringsliv ble belønnet for avsløringen «Skolebaronene» om hvordan eierne hentet ut over 100 millioner kroner fra den private høyskolen Westerdal.

Bergens Tidende fikk diplom for avsløringen om den såkalte cruisesaken, som endte med at Bergens-ordfører Trude Drevland og havnesjef Inge Tangerås ble siktet for korrupsjon.

Skup-prisen og diplomene deles ut hvert år og hedrer fremragende, undersøkende journalistikk.

Adresseavisens sjefredaktør Tor Olav Mørseth gratulerte diplomvinnerne sent lørdag kveld. Foto: Kirsti Husby
Dagbladets Anders Fjellberg (t.v.) og Tomm W. Christiansen ble tildelt Skup-pris for reportasjen Våtdraktmysteriet. Foto: Henrik Evertsson / NTB scanpix