Besøket hennes til en kornsirkel i Avebury i Wiltshire har på kort tid gjort Gro-Helen Tørum (48) til en skikkelig nettkjendis.

Opplevelsen hennes, som er så sterk at hun føler den vil forandre livet hennes, florerer på diverse blogger, facebook-sider, twitter, nyhetskanaler og andre nettsteder.

Se klippet her

Hittil har Tørum vært kjent fra TV Norge-kanalen Fem. TV-stasjonen betegner henne selv som «en av Norges mest kjente klarsynte», og har brukt henne i programmer som «Åndenes Makt», «Studio 5», «Den andre siden» og «Fra sjel til sjel».

Den siste har handlet om kontakt med døde, og Tørum kan kontakte hvem som helst av dem, har hun sagt. Men siden 9. september er hun mer kjent som lettlurt. Da handlet TV Norges program «Den andre siden» om kornsirkler, og seerne får være med på Tørums tur til ulike sirkler i Sør-England.

Norwegian lady with strong emotions

Tirsdag denne uken la BBC-programmet Quite Interesting ut en lenke til TV Norge-programmet på sin facebook-side, med følgeteksten: «Vi laget en kornsirkel til et av showene våre: her finner en norsk lady den, og har veldig sterke følelser.» BBC-programmet ledes av selveste Stephen Fry, komikeren som spilte katten i Tim Burtons film «Alice i Eventyrland», Peter Kingdom i tv-serien «Kingdom», den dødsyke homofile i «Peters' friends» og mange andre filmer, tv-serier og teateroppsetninger. Han har også ledet flere tv-program, inkludert komiprogrammet som er forkortet i «QI».

Forandret livet hennes

BBC har nå fjernet lenken til TV Norge-programmet, men det har funnet veien til youtube.com, og hadde torsdag kveld over 20 000 visninger. Der kan en se Tørum tre inn i sirkelen og bli overveldet.

- Gu, kor vakkert. Det gjør noe med en, altså, virkelig, sier Tørum på umiskjennelig trøndersk, og forteller videre at hun har ventet på denne opplevelsen i flere år, og at de neste dagene vil livet hennes forandre seg veldig, veldig.

Nå har det imidlertid gått opp for både henne og TV Norge at sirkelen har form som logoen til Quite Interesting, og i går torsdag ble det på TV Norges hjemmesider lagt ut en forklaring fra Tørum på hva som skjedde.

Tørums forklaring

Dagen før hun drar til Avebury har hun lagt seg ned i en annen sirkel hvor hun sier hun mottok en mengde informasjon. På grunn av denne opplevelsen er hun veldig spent og forventningsfull når hun kommer til QI-sirkelen.

Hun får vite at den er menneskeskapt, men kjenner likevel sterke energier i området, og opplever å finne svar på spirituelle spørsmål hun lenge har arbeidet med.

– Nettopp det gjør opplevelsen så sterk for meg. Og hva vet jeg, det kan jo også være slik at det hele er preget av energier fra tidligere eksisterende kornsirkler på samme område, forklarer hun.

Ser stort på det

Tørum er imidlertid opptatt av å se stort på det.

- Hvis man er villig til å se ting i en større sammenheng, er det av mindre betydning om kornsirkelen er menneskeskapt eller ikke, sier hun, og oppfordrer folk til å besøke dette området med det hun regner som verdens vakreste mysterium.

Tørum har ikke bare blitt heftig brukt av TV Norge, men har også figurert flittig i andre media. De siste ti årene har det norske folk har fått en ny åpenhet for den åndelige dimensjonen, har hun uttalt, og fortalt at Nidarosdomen er hennes favorittbygg. For der har hun hatt «mange sterke spirituelle opplevelser».

Ble lurt: Gro-Helen Tørum, kjent fra TV Norge, ble grundig lurt, da hun trodde en kornsirkel laget av BBC, var en ekte kornsirkel. Foto: SCANPIX