Snakket i over 24 timer

Brødrepar fra Trøndelag vil neppe ringe hverandre med det første.

Foto: TELE2

Saken oppdateres.

Verdens lengste telefonsamtale varte i 24 timer, 45 minutter og 10 sekunder. Verdensrekorden vil bli registrert på telefonselskapet Tele2. Det ble først meldt at Lisbeth Haugerud (26) og Kristin Martini Nilsen (25) fra Porsgrunn stakk av med Guinness-rekorden, mens komikerparet Zahid Ali og Shabana Rehman vant selve konkurransen. Søndag formiddag skriver Rehman i en epost at det er komikerparet som også får verdensrekorden.

- Guinness må vitne dette for å godkjenne det. På grunn teknisk svikt hos arrangøren fikk representanten fra Guinness kun vitnet jentene og må etter sine instrukser forholde seg til dette, selv om han vet at vi satte rekord, sier Rehman.

Brødreparet fra Trøndelag som deltok i det samme verdensrekordforsøket er heller ikke fornøyd med arrangementet. De hevder i etterkant at de kunne ha holdt ut i flere timer. Bussjåfør Ola Karstein Dahl (41) fra Namsos og rørlegger Espen Hatlevold (23) fra Oppdal holdt ut i over 24 timer, men ble bedt om å avbryte samtalen av arrangøren.

- Det har vært en helt vanvittig konkurranse. Trønderne gjorde seg bemerket, det var mange som mente at de holdt et utrolig høyt underholdningsnivå, sier Christian Sæterhaug, salgs- og markedsdirektør i Tele2.

- Lei stemmen til broren

Brødrene hadde skarp konkurranse i humornivå med tanke på at komikerne Zahid Ali og Shabana Rehman var en av deltakerparene. Det fjerde paret besto av motpolene Einar Gelius og Pia Haraldsen.

Konkurransen i regi P4 og Tele2 ble avsluttet lørdag ettermiddag.

- Det går bra å prate i telefonen, så lenge det ikke er broren min. Jeg er utrolig lei stemmen hans. Jeg tåler den ikke, sier Ola Karstein Dahl like etter konkurransen.

De snakket om alt mellom himmel og jord. Hver time fikk de et nytt tema fra arrangøren, og de har diskutert alt fra alder, skole, utdanning, sex, politikere og jernbanen.

- Det var artige tema, vi flirte så tårene sprutet, sier han.

Kritiserer arrangør

Brødrene kom på tredjeplass, etter bestevenninnene fra Porsgrunn og komikerparet, noe de selv er misfornøyde med. Etter 24 timer innførte Tele2 en regel hvor de ga beskjed om at det ikke var lov å si ja eller nei.

- Plutselig sa vi ja, og da var vi ute. Det var helt idiotisk å innføre en sånn regel, sier Dahl.

Han er overbevist om at han og broren kunne holdt ut i flere timer og dermed fått sikret verdensrekorden.

- Vi følte oss pigge, og det var en liten fiasko at Tele2 og Guinness ikke hadde blitt enige på forhånd om hva som egentlig var reglene, sier han.

Fjerdeplassen gikk til Einar Gelius og Pia Haraldsen. De ble diskvalifisert etter 24 timer ifølge VG Nett. Uhellet skjedde da Gelius ble servert vann på hotellrommet, og det ble en pause på over 10 sekunder. Det var i strid med reglementet.

Har verdensrekord i Elvis-sang

Tele2 er klar over kritikken, og sier til sitt forsvar at konkurransen ikke var en utholdenhetskonkurranse. De ville ha en ny verdensrekord noe som innebar at ett av parene måtte snakke i mer enn 24 timer.

- Vi hadde informert om at vi ville framskynde avslutningen på konkurransen etter at vi passerte 24 timer, og at det ville være snakk om ord man ikke fikk si, forklarer Christian Sæterhaug i Tele2.

Han innrømmer at det ble uryddig og uoversiktig på slutten av konkurransen, og skjønner at brødreparet fra Trøndelag er frustrert over at de ikke fikk sjansen til å komme i Guinness rekordbok.

- Vi føler oss litt lurt siden representanten fra Guinness sa i etterkant at han ikke brydde seg om reglene til Tele2, og at han bare var ute etter å måle den lengste telefonsamtalen, sier Dahl.

Namsosingen kan uansett trøste seg med at han har to andre verdensrekorder i Guinness-boka. I 2004 sang han Elvis-sanger kontinuerlig på svensk radio i 48 timer, og i 2005 sang han svenske sanger i 51 timer og 31 minutter.

(Foto: TELE2)

Foto: TELE2

(Foto: MARTIN HØGBERGET)

Foto: MARTIN HØGBERGET

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå