- Sjå, en UFO pappa!

Forrige uke klarte Bjørn Lillevold å ta bilde av noe han mener var en lysende flyvende gjenstand over Hessdalen.

Saken oppdateres.

Det var sent på ettermiddagen onsdag 6. april at Bjørn Lillevold og hans to sønner fikk se noe merkelig på himmelen over Ålen.

- Vi var på sykkeltur. Det var guttene som så det først. Eldstemann på ni år ropte: - Sjå, en UFO! og pekte opp mot himmelen, forteller Bjørn Lillevold til adressa.no.

Ikke fly

Det er slett ikke første gang han ser merkelige ting på himmelen. Han er oppvokst i UFO-bygda Hessdalen og har sett lysfenomener flere titall ganger. Denne gangen mener han at det han så var en gjenstand og ikke bare lys.

- Det er sjelden å se det i dagslys. Mot himmelen er det vanskelig å bedømme størrelsen, men jeg vil tippe at det vi så var 30-40 meter langt, og det glinset og skinte av det. Det lysende objektet beveget seg sakte over dalen, og vi så det i 30-40 sekunder før det plutselig forsvant.

- Det var ikke et fly?

- Nei, fly var det ikke. Det kom et fly i motsatt retning senere og da hørte vi både lyden og så kondensstripa etter det.

- Hva tror du det var?

- Ja, si det. Vi kaller det vel for en UFO inntil videre, jeg vet jo ikke hva det var. Vi har jo sett ting i 30 år og det vil nok ta enda 30 år før vi får vite noe, mener Lillevold.

Her kan du følge med på hva som skjer i Hessdalen via et webkamera.

Forsker videre

Sivilingeniør Erling Strand er leder for det som kalles Prosjekt Hessdalen. Helt siden 1980-tallet har han engasjert seg i de uforklarlige observasjonene.

- Det har vært flere observasjoner i det siste. Det er viktig for oss at folk rapporterer inn alt de ser. Det gjør arbeidet lettere for forskerne her oppe som fortsatt prøver å finne svar på gåten, sier Strand.

Det siste halvåret har franske forskere samlet inn data i Hessdalen med fintfølende instrumenter som måler variasjoner i magnetfeltet.

- Mengdene med data er enorme. Det er til stor hjelp i analyseprosessen om folk sier fra når de har observert fenomenet på himmelen. Slik kan vi kanskje få bekreftet, eller utelukket, om fenomenet har noe med magnetisme å gjøre, forklarer Strand.

Si din mening om Hessdalsfenomenet i debattfeltet nedenfor.

 
 
 
 
På forsiden nå