- Dette er livsfarlig

Sjåfør ville mistet lappen i minst tre måneder.

Saken oppdateres.

Marius Rønningen, trafikkoordinator ved Sør-Trøndelag politidistrikt, har tatt en titt på den alternative fraktemetoden.

- Dette er et klart brudd på veitrafikkloven, og ville ført til anmeldelse, førerkortbeslag i minimum tre måneder og bøtelegging i flere tusen kroners-klassen. Det er også livsfarlig, sier han.

Veitrafikkloven § 3 - Grunnregler for trafikk: «Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret. Vegfarende skal også vise hensyn mot dem som bor eller oppholder seg ved vegen».

- Bli som et prosjektil

Rønningen lister opp tre forkjellige scenario, og mener det er betydelig fare for vesentlig skade på både person i og utenfor bilen:

1: I form av at fotgjenger kan bli spiddet på veiskuldra i høy hastighet.

2: Ved nødsituasjon, sterk oppbremsing eller kollisjon vil denne gjenstanden bli som et prosjektil som fortsetter ut av bilen i samme hastighet som bilen.

3: Ved sammenstøt med skilt eller andre faste installasjoner langs veien vil denne gjenstanden utgjøre stor fare for de som sitter inni bilen.

Bestill hjemtransport

Han ber bilistene på det sterkeste vurdere andre transportmetoder ved kjøp av byggevarer og andre plasskrevende varer.

- De fleste firma har distribusjon av varer ved bestiling eller kjøp. Dette koster riktignok noen kroner, men det er småpenger i forhold til skader man kan påføre seg selv og andre ved uaktsom transport av varer, sier han.

- Flatt som et frimerke

På hvilken som helst parkeringsplass hvor man kan få kjøpt hvitevarer og byggevarer er det hårreisende eksempler av dårlige lastemetoder ifølge Rønningen.

- Dersom du bråbremser, og et kjøleskap settes i bevegelse så vil du bli flatt som et frimerke. Ei colaflaske i hatthylla får en kraft ved et sammenstøt som kan ta livet av en person i bilen. Da er det bare å tenke seg til hva hvitevarer kan gjøre, sier han.

Her er flere alternative fraktemetoder våre lesere har observert:

LES MER: - Vi fikk hakeslepp

LES MER: Hoppekonge på veien

LES MER: Hoppet over noen trafikkregler

LES MER: «Er det mulig?»

LES MER: Statens vegvesens skrekkbilder

LES MER: Dum og dummere

LES MER: - Fire meter listverk ut av vinduet

LES MER: – Rett og slett hårreisende

LES MER: Drivende galskap

LES MER: Lettvint blir livsfarlig

LES MER: Hårball på tur

LES MER: Hadde sofa, madrass, vaskemaskin, dyne og Kunnskapsforlagets Store Verdensatlas på taket

LES MER: Kjørte lastebil med lastebil på planet

Dersom du kommer over lignende i trafikken så send gjerne et bilde på mailadressen webred@adresseavisen.no eller MMS til 07200 med kodeord TIPS

 
På forsiden nå