Natt til fredag ventes intense snøfall over 600-800 m.o.h. i Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane. Det ventes en halv meter nysnø i fjellet, men lokalt kan det komme over en meter snø i løpet av fredagen. I fjellet skal det blåse kuling fra sørvest som vil føre til flakdannelse og stor pålagring av snø bak rygger og i renner og søkk. Store naturlig utløste skred kan forekomme høyt til fjells, heter det i snøskredvarselet fra NVE.

Og det stopper ikke her: Ut over fredagen blir det varmere - og snøgrensen vil trekke seg opp til over 800-1200 m.o.h. Der snøen går over til regn er det høy sannsynlighet for naturlig utløste våte snøskred. Snøskredfaren vurderes til 4, som betyr stor snøskredfare.

Pøser på med 120 000 liter vann

Ved Mannen målestasjon i Romsdal var det onsdag 50 centimeter med snø. Dette vil trolig doble seg i løpet av torsdag. Temperaturendringen vil heller ikke bli mye mer enn opp til tre plussgrader i det rasutsatte området. Dermed er det lite som tyder på at Mannen vil røre på seg med novemberstormen.

- Nedbøren kommer som snø og vi forventer liten aktivitet i fjellet, sier sjefgeolog Lars Harald Blikra til Adresseavisen.

NVE er forberedt på å hjelpe fjellet med å løsne i 2017. Tre tanker med 40 000 liter vann hver, som kan etterfylles fortløpende, vil bli pøst på fjellet når aktiviteten tar seg opp igjen neste år.

- Dette skjer tidligst til våren, men like trolig først til høsten, sier Blikra.

I 2016 har bevegelsen i fjellet vært i underkant av en meter i de øvre delene som beveger seg mest. Siden oktober 2014 har bevegelsen vært på 2,3 meter i de øvre delene som beveger seg mest.

- Vi driver med kontinuerlig overvåking, så vi følger alltid med, understreker Blikra.