OPPDATERT: Søndag morgen klokken 8 opplyser Vegtrafikksentralen at det vil komme geolog til området i løpet av formiddagen. Trafikanter må påregne at veien vil være stengt ut dagen.

Skredet har gått i bunnen av Gråura, på Sunndalssida av kommunegrensen - og sperrer nå helt riksvei 70.

Både på Oppdalssida og på Gjøra er stamveien sperret i god tid før selve rasstedet. Veien vil sannsynligvis bli stengt en god stund, for det kan ta tid før dette blir ryddet opp.

Lang omvei

Mange i Kristiansund og på Nordmøre og i Romsdal har hytte i Oppdalstraktene, og må forberede seg på at det kan bli en lang omvei for å komme hjem igjen på søndag.

- Det er ikke mulig å komme forbi skredet, har vi fått melding om. Det er rast ut en del, og veien vil ikke bli åpnet i natt. Jeg vil tro at entreprenør og vegvesenet vil ha dagslyset før de kan si noe mer, sier Frode Gjøsund, operasjonsleder ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt, til Adresseavisen.

Kan rase mer

Minst 40 kubikk har rast ut, det ramler fortsatt steiner i området - og det kan henge mye storstein oppi fjellet, som kan komme når steinmengdene på veien flyttes på.

- Folk som må til Sunndalsøra eller Kristiansund - eller Oppdalsregionen i natt eller søndag morgen, må kjøre via Meldal, Rindal og Surnadal. Da blir du selvsagt stående i fergekø. Alternativet er å kjøre om Romsdalen. Noe annet er det ikke å gjøre akkurat nå, fortsetter Gjøsund.

Fikk forhåndsvarsel

Politiet fikk første melding ti på elleve på om at det var fare for ras i Gråura.

- 20 minutter senere fikk vi meldingen om at det var gått et ras, sier Gjøsund.

- Hvis det er voldsomme steiner som har kommet, så kan veibanen også ha blitt skadet. Jeg vil tro at en geolog må vurdere situasjonen i området også før arbeidet starter, sier operasjonslederen til Adresseavisen.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter