– Mannen ble fraktet til sykehus etter voldsepisoden. Det ble forsøkt å redde ham, men han døde etter kort tid, sier politiadvokat Inger Myklebust Ferstad.

– Per nå er det kun han som er siktet, men vi etterforsker saken bredt for å sikre at vi har fått med oss alt, sier Ferstad.

Hun vil ikke si noe om foranledningen til voldsepisoden.

Politiet opplyser til NRK mandag kveld at de har avhørt en rekke personer, både folk som kjente de involverte og forbipasserende som var vitne til hendelsen.

Også den siktede skal avhøres i løpet av mandag. Ifølge politiet tilhører han et rusmiljø i Ålesund.

– Slik jeg forstår det er begge de to hjemmehørende på Sunnmøre, sier Ferstad. De skal begge være norske statsborgere. Det er ikke kjent hva slags relasjon det var mellom den avdøde og den siktede.

Voldsepisoden skjedde på gata utenfor et hotell i sentrum av Ålesund. Vitner meldte om hendelsen til politiet rundt klokka 16.45.

– Vi ble møtt av en kaotisk situasjon. Den skadde ble tatt hånd om og fraktet raskt fra stedet, sier Ferstad til Sunnmørsposten.

Hun vil ikke si noe om hvordan drapet skjedde, men TV 2 melder at drapsvåpenet skal være en kniv. Brannvesenet og dykkere søker i Brosundet i Ålesund, mens politiet søker i søppelkasser, konteinere og under biler ved åstedet. Politiet vil ikke si hva de leter etter eller om de har funnet drapsvåpenet.