Hittil har leteaksjonen konsentrert søket i Litlskjorta med nedfart til Frusalvatnet. Nå setter politiet inn en skuterpatrulje fra Norsk Folkehjelp som skal undersøke området fra baksiden av Litlskjorta og Skjorta.

Går opp fra Eresfjord

- Skuterpatruljen skal kjøre opp fra Eresfjord-siden. Ved Frusalvatnet er det avmerket en hytte på kartet, som trolig er privat. Dette er et svært bratt og farlig område å ferdes i, og er ikke en nedfart som det er vanlig å velge. Vi ønsker nå å undersøke om følget med de fire savnede mennene kan ha valgt feil retning i det dårlige været og kjørt ned her, sier pressekontakt Alf Stormo ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt ved 13.30-tiden.

Han frykter at de i så fall kan ha utløst et skred.

Les også: Helikopteret er i lufta igjen

Været mot oss

Skuterpatruljen er iferd med å ta seg inn i området, og vil følge bilvei så langt den går.

- Det er ikke veldig langt inn til den aktuelle hytta, men vi har så langt ikke noe tidsperspektiv på når vi kan forvente tilbakemelding fra patruljen. Det er dårlig mobildekning i hele dette området, og været er fortsatt ikke med oss, sier Stormo.

Uverifisert skred

Både Sea King-helikopteret og Orion-flyet fra Andøya gjør i øyeblikket søk fra lufta.

- Det er problematisk. Sea King kommer ikke høyt nok, og Orion-flyet er avhengig av åpninger i skylaget for å få registrert noe som helst på kameraene.

- To menn har meldt at de har sett spor av skred, men dette er så langt ikke verifisert. Det er heller ikke opffattet signaler i området så langt, sier Stormo.

Politihelikopter i lufta

Et politihelikopter fra Oslo landet ved operasjonssentralen som er etablert på Branstad klokken 13.30, for å styrke søket fra lufta.

I tillegg er fire lavinehunder fra Norske Redningshunder er på plass. Disse skal fraktes inn til kjerneområdet så snart de er på plass og været tillater det.

- Vi venter på beskjed fra politiet, sier hundefører Jan Morten Selliseth til adressa.nos reportere på stedet.

De har vært på stedet i to timer med hundene, uten å kunne ha gått inn i området.

En alpin redningsgruppe har vært ute i terrenget siden tirsdag morgen. Ingen søk har så langt resultert i funn eller spor etter de fire savnede mennene.

Trente idrettsfolk

Politiet ønsker foreløpig ikke å gå ut med identiteten til de fire mennene som er savnet. Etter det adressa.no kjenner til er det topp trente idrettsfolk som er rutinert i fjellet og var riktig ustyrt da de startet turen mandag morgen.

- Vi ønsker foreløpig ikke gå ut med navn på de savnede. Det er per nå ikke tema. Vi håper fremdeles at de savnede blir funnet i god behold, sier Stormo.

Pårørendesenter i Phillipshaugen

Sunndal kommune og politiet har i samarbeid opprettet et pårørendesenter på Phillipshaugen i Øksendal. Phillipshaugen ligger litt sør for Branstad, og eies av Indremisjonen.

Kriseteamet består av personer fra helsevesenet i kommunen og prest, opplyser Stig Lyngstad i Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Han anslår at over ti pårørende har valgt å oppsøke pårørendesenteret i løpet av dagen.

- De pårørende som er her blir ivaretatt, og får all den informasjonen politiet har på nåværende tidspunkt, sier Lyngstad.

foto
Redningshelikopteret blir brukt i søket etter de savnede. Foto: CHARLOTTE SUNDBERG
foto
Nå skal det letes i området nedenfor Skjorta.