Frp styrker seg, Høyre holder posisjonen, mens Arbeiderpartiet og særlig Senterpartiet går tilbake i Møre- og Romsdal.

Det viser en fylkesmåling utført av Respons Analyse for Adresseavisen og Sunnmørsposten denne uken.

For Arbeiderpartiet er det et hyggelig paradoks i Møre- og Romsdal:

Til tross for en tilbakegang på 1,7 prosentpoeng til 23,5 prosent i målt oppslutning, kaprer Arbeiderpartiet i denne målingen ett tredje mandat i Møre- og Romsdal.

LES KOMMENTAREN: Tung motbakke for Ap når selv Trøndelag svikter

Senterpartiet tilbake

Det er KrF som i dag sitter på dette direktemandatet, men i sommer ble dette meningsmålt over til Senterpartiet. KrF ligger nå på 5,7 prosent og ser ut til å miste sitt mandat fra Møre- og Romsdal.

- Senterpartiet måler vi nå med en tilbakegang på fire prosent fra forrige måling som var i juni. De gjør fortsatt et svært godt valg, men avgir likevel sitt andremandat til Arbeiderpartiet, sier faglig leder Thore Gaard Olaussen.

Tilbakegang til tross, Arbeiderpartiet måles som fylkets største parti – og er inne med tre mandater.

Olaussen presiserer at målingene av Arbeiderpartiet, Høyre og Senterpartiet i Møre- og Romsdal er svært jevne, men føler seg sikker på at det partiet som er størst av de tre på valgnatten får KrFs direktemandat til odel og eie i neste stortingsperiode.

Listhaug-effekt

Frps velgermaskin Sylvi Listhaug gjør det åpenbart godt også på hjemmebane.

Frp lå på 20,8 prosent i forrige stortingsvalg. Eter det, og særlig i vinter, har partiet slitt med oppslutningen i det tradisjonelt sette svært sterke Frp-fylket.

Men en halv uke før valgdagen tyder mye på at partiet kan gjøre et brakvalg. Respons analyse måler de frem 3,54 prosentpoeng til 22,4 prosent oppslutning.

- Dette blir en thriller. Jeg tør ikke spå noen ting før valgdagen er her. Men jeg er veldig fornøyd med at vi har slike målinger som denne etter fire år i regjering. Det viser at vi har levert politikk som folk på Vestlandet vil ha, sier Sylvi Listhaug.

Bakgrunnstallene viser at Frp har lyktes med både stjele velgere fra Høyre, men også i å mobilisere sine egne. Ingen partier i Møre og Romsdal har så lojale velgere som Frp.

Les også alle sakene om stortingsvalg 2017

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter