Så langt er bålet 28 meter høyt, men gjengen forventer at de vil nå 33 meter i løpet av natten.

Se bildeserie hos Sunnmørsposten

Målet er å bygge et bål på 40 meter til Sankthans. I så fall vil den gamle rekorden slås med flere meter. Den innehas av Skjervabålet, som målte 37,84 meter, også det bygget i Ålesund, nærmere bestemt i Skutvika.

Over 30 arbeidere i sving

Etter den spede starten i april, har stadig flere frivillige meldt seg til å bygge bålet. Og det trengs, for å bygge et bål som er seks ganger seks meter bredt og 40 meter høyt, krever innsats.

- Nå er vi rundt 30 personer som står i veggen og heiser opp paller, pluss at vi har folk i toppen av bålet og på bakken, så det er en del, sier Sofie Knutsen til adressa.no.

Å bygge store bål på Slinningen er en tradisjon i Ålesund. Knutsen har selv vært med å bygge bål siden hun var bare 12 år. I dag er hun 22.

- Vi har prøvd å bygge det største bålet hvert år, men har alltid manglet enten folk eller materialer. I år er det nok av alt, ler hun.

Holder du på å bygge bål til Sankthans? Send oss bilder av bålet til webred@adresseavisen.no, eller MMS til 07200.

I år har de fått materialer sponset av diverse bedrifter. Flere som er med på å bygge bålet har tilgang på lastebil og hengere, og har fraktet de flere tusen pallene til bålet.

Bygges på en halvøy

På grunn av størrelsen må bålet bygges et sted hvor det ikke er til fare for folk eller bygninger. Derfor har halvøya Slinningen vært byggeplass for det tradisjonsrike bålet i flere år.

- Vi har snakket med politiet, og har fått hjelmer og seler for å bedre sikkerheten.

Når bålet skal tennes må folk forlate stedet på grunn av sikkerheten.

- Men det skal nok vises, forsikrer Knutsen.

Slinningen ligger cirka fem minutter utenfor Ålesund sentrum, og bålet kan godt sees fra byen.

Ikke for folk med høydeskrekk

Bålet er inne i sin siste fase, og gjengen bygger nå den siste avsatsen, som skal avgjøre om det blir rekord eller ikke.

Det betyr at enkelte må klatre helt opp til toppen for å lesse paller. Knutsen forteller at enkelte sliter med høydeskrekk, men at hun ikke er en av dem.

- Jeg kan bygge i toppen, ja, forsikrer hun.

Foto: STAALE WATTØ / SUNNMØRSPOSTEN
Foto: STAALE WATTØ / SUNNMØRSPOSTEN
Foto: STAALE WATTØ
Foto: STAALE WATTØ / SUNNMØRSPOSTEN