- Jeg er så spent at jeg dirrer

Per Jan Johannessen (54) sitter og ser opp på Mannen fra morgen til kveld hver dag, i håp om å få med seg raset.

Per Jan Johannessen sitter i sin bil og venter på raset. Han håper det kommer mens det er dagslys.  Foto: Roy Tommy Bråten

Saken oppdateres.

- Jeg er så spent at jeg dirrer, sier 54-åringen mens han sitter inne i bilen sin og ser opp på Mannen.

Han har sittet og sett opp mot fjellsiden i totalt 30 timer siden geologene varslet at et ras er på vei.

- Jeg kommer klokken 07.00 om morgenen og sitter til klokken 19.00. Da drar jeg hjem til Åndalsnes, for da er det mørkt her, sier Johannessen, som også har en sønn som er like interessert i å få med seg raset. Han er imidlertid i et annet ærend, når adressa.no er innom bilen.

LES OGSÅ: Ber folk holde seg i bilene

LES OGSÅ: - Vi hørte at det gikk et steinsprang

Beundrer

54-åringen, som opprinnelig er fra Brumunddal, sitter og drikker julebrusen fra hjemfylket, mens han venter. Brusen kjørte han til Dombås for å skaffe forleden.

- Hvorfor bruker du tid på å sitte her i time etter time da?

- Spenningen er en ting. Hvis jeg får se raset, er det en opplevelse jeg får en gang i livet. Jeg beundrer naturkreftene og virkningen de har. Hadde jeg fått se raset, hadde det vært prikken over i-en, sier Johannessen.

I formiddag kjørte en politipatrulje rundt til pressen og andre som oppholder seg under Mannen. Folk ble oppfordret til å holde seg inne i bilene sine, fordi det er ventet en kraftig støvsky når raset går.

MER Å LESE: - Fjellet tåler mindre og mindre av nedbøren

SE VIDEO: Skred i Børa - Mannen-skredet vil bli 12 ganger større enn dette

Hjerteinfarkt

- Du er ikke redd for å bli tatt av raset da?

- Jeg har hatt hjerteinfarkt tre ganger. Kommer raset hit jeg sitter, vet jeg i alle fall hva jeg blir borte av, smiler 54-åringen, før han avslutter:

- Jeg håper raset går mens det er dagslys, så jeg får sett det.

På forsiden nå