Ni fastboende er evakuert fra området under Mannen.

- Alle håper at skredet fra Veslemannen vil komme snart, slik at alle kan komme tilbake til en normalsituasjon. Usikkerheten og evakueringene er en belastning for de berørte, sier ordfører i Rauma, Lars Olav Hustad, til Adresseavisen lørdag morgen. Han leder internt møte i kommunen om situasjonen klokken 09.

NVE melder lørdag morgen at farenivået fortsatt er rød, som betyr at det er ekstrem fare for skred.

Les også: Steinsprang fra Mannen

- Veldig tungt

Hustad har lørdag vært og besøkt en av de evakuerte familiene.

- De er ved godt mot, selv om det er veldig tungt. Frykten er at dette blir som før, at det blir full evakuering og så er man tilbake igjen. Det tærer på dem, sier ordføreren.

LES OGSÅ: Fire skred fra fjellet i natt

Kraftig regn

Det har ikke vært noen steinsparng siden 05.30-tida lørdag morgen. Høyest aktivitet var det ved 01.30-02.30-tiden, da adressa.nos reportere selv også hørte fjellet brumme.

Regnet har økt på utover lørdagen, og det er til dels kraftige regnbyger i området. Det er sannsynlig at dette vil øke aktiviteten i det rasutasatte fjellområdet.

Nedbøren vil avta utover dagen i morgen, ifølge meteorologene. Det kan bety at aktiviteten igjen reduseres i fjellet. Aktiviteten vil da trolig ikke øke igjen før det atter en gang blir store nedberøsmengder.

Les også: Nytt folkemøte om den ustabile Mannen

- Psykisk utlandet

Hustad var fredag kveld i kontakt med noen av de evakuerte.

- De sier at de er litt psykisk utladet over at dette skal begynne på nytt igjen, men ved godt mot ellers, sier Hustad.

Også i fjor høst ble de ni personene fordelt på tre husstander evakuert. De evakuerte har ifølge ordføreren tatt inn hos familie og venner. 350 sauer og flere husdyr tilhørende den ene gården er også fraktet i sikkerhet.

Ni fastboende er evakuert etter at farenivået ble økt til rød. Foto: Jonas Bjørkli
Rauma-ordfører Lars Olav Hustad følger med på utviklingen i fjellet. Foto: Jonas Bjørkli