– Vi vil diskutere hvordan vi skal behandle situasjonen for dem som bor under Mannen. Møtet handler ikke konkret om fraflytting, for vi holder alle mulighetene åpne, sier ordfører i Rauma, Lars Olav Hustad, til NRK Møre og Romsdal. Også andre muligheter, som å hjelpe Mannen ned på annet vis, som vannbombing og sprenging, kan også bli vurdert igjen.

Venter på neste evakuering

Situasjonen for beboerne som bor og lever under Mannen i Romsdalen er usikker. Fjellet Mannen beveger seg stadig. Alle eksperter er enige om at fjellet kommer, men ingen vet når.

Sist fredag måtte beboerne atter en gang evakuere fra sine hjem etter at bevegelsene i fjellet økte mye på grunn av mye nedbør. Fortsatt er bevegelsene store i fjellet Veslemannen, med mellom 1 og 2 cm/døgn i øvre del, og mellom 1 og 2mm/døgn i nedre del. Faregraden er også torsdag moderat (gul).

Mandag kunne beboerne flytte hjem igjen etter bare noen dager, men alle vet at dette er neppe siste gang de må evakuere fra sine hjem.

Mye tyder på at ved neste store nedbørsfall vil bevegelsene igjen øke - og de ni fastboende må evakuere igjen.

- Stor sympati

NVE har nylig bestemt at et område i Manndalen i Nord-Troms må fraflyttes på grunn av at skredvernet ikke er godt nok og at rasfaren er stor. Avdelingsdirektør for skred og vassdrag i NVE, Anne Britt Leifseth, sier at i Rauma er det opp til beboerne selv og kommunen å finne ut hva dei kan leve med.

- Jeg har stor sympati for dem som stadig må flytte fram og tilbake og forstår at det er en belastende situasjon, sier Leifseth til NRK Møre og Romsdal.