Det melder Hovedredningssentralen Sør-Norge på Twitter klokka 18.19. Den savnede ble funnet av Sea King-helikopteret som var i søk.

Innsatsleder Jan Oddbjørn Johnsen opplyser til frilansfotograf Eir Husby at politiet har ingen mistanke om at noe kriminelt har skjedd.

- Dette er en tragisk ulykke som kan skje i forbindelse med båtliv og fiske, sier Johnsen.

Funnet med redningsvest

Det var store ressurser i sving i forbindelse med leteaksjonen. Det ble satt inn Sea King-helikopter, redningsbåt, Norsk folkehjelp Nesset, Røde Kors Sunndal, og Norske redningshunder hadde også blitt spurt om å bistå.

- Etter et forholdsvis kort søk ble det funnet en person livløs midtfjords i Sunndalsfjorden. Personen er identifisert. Han ble funnet med redningsvesten på seg, sier Johnsen.

Fant båten først

Like etter klokka 17.00 ble båten funnet i fjæra ved Jordalsgrenda i Sunndal. Båten skal ligge bare noen kilometer unna hytta som ligger på Balsneset, like ved kommunegrensa til Nesset og Sunndal kommune.

Det var Sea King-helikopteret som fant båten.

Dro til hytta på mandag

- Familien meldte fiskeren savnet i 14-tida onsdag ettermiddag, sier redningsleder Børge Galta ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

Den savnede personen skal ha vært på fisketur i forbindelse med et besøk på hytta som familien har i Sunndal kommune.

Det er ukjent når mannen dro ut for å sette garn. Ifølge familien dro mannen på hytta mandag, og siste kontakt med familien var mandag formiddag.

Innsatsleder Jan Oddbjørn Johnsen forteller at dette var en tragisk ulykke. Foto: EIR HUSBY
Den savnede mannens båt ble funnet i Jordalsgrenda i Sunndal. Foto: GOOGLE MAPS
Redningsskøyta deltar i søket etter den savnede fiskeren. Foto: EIR HUSBY