Mannen består også i år

Bevegelsen har gått ned betydelig ved fjellpartiet Mannen, og alt tyder på at det varslede skredet ikke kommer før tidligst til våren.

Mye tyder på at Mannen ikke kommer til å rase ut denne vinteren.  Foto: Richard Sagen

Saken oppdateres.

Som en følge av lavere temperaturer og mindre tilførsel av vann har bevegelsene i fjellpartiet Veslemannen blitt betydelig redusert, heter det i en pressemelding fra Norges- vassdrags- og energidirektorat.

LES OGSÅ: Vil ikke løse inn eiendommene under Mannen

LES OGSÅ: Se drone-video fra fjellområdet skredet vil komme

Det har medført at bevegelsene i dette fjellpartiet har avtatt den siste tiden. De siste dagene har hastighetene vært rundt 3 mm/døgn i øvre del og rundt 1 mm/døgn i nedre del.

- Deformasjonsmålinger utført det siste året har vist at bevegelsen i dette fjellpartiet er styrt av vanntilførsel til området. Det er nå minusgrader og det er varslet at det skal holde seg slik en stund framover. Dette gjør at nedbør kommer i form av snø, vann blir ikke tilført området og det er derfor ikke ventet store bevegelser i fjellpartiet. Med bakgrunn i dette har fjellskredovervåkingen satt ned farenivået for Veslemannen til grønt, skriver NVE.

Veslemannen er en mindre, avgrenset del av det ustabile fjellpartiet Mannen i Romsdalen. Høsten 2014 og 2015 er det registrert relativt store bevegelser her. Fjellpartiet ligger mellom 1100-1200 moh. og har et volum mellom 120 000 og 180 000 m3.

På forsiden nå