Sunndal-ordfører: - En tragisk hendelse

Sunndal kommune har satt krisestab etter knivdrapet på asylmottaket på Sunndalsøra torsdag kveld.

Ordfører Ståle Refstie forteller at kommunen har satt krisestab. 

Saken oppdateres.

- Jeg ble varslet om hendelsen rundt klokken 21.30 i kveld. Dette er en tragisk hendelse, både for beboerne på mottaket og for dem som jobber der. Nå må vi jobbe for å finne ut hvordan det kunne skje, sier ordfører Ståle Refstie (Ap) i Sunndal til NTB.

Det var en 17 år gammel jente som ble knivstukket og drept torsdag kveld. Den antatte gjerningsmannen på 18 år er pågrepet.

Begge har bakgrunn fra Eritrea. Den pågrepne mannen har vært i Norge i ett år, offeret ikke fullt så lenge, opplyser operasjonsleder Jarl Aspen i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Han kan foreløpig ikke si noe om relasjonen mellom de to eller foranledningen for knivstikkingen, som skjedde inne på mottaket

Mottaket har vært i drift siden 1998. Ordføreren mener innbyggerne i Sunndal har vist stort engasjement overfor flyktningene, og at det har vært få problemer ved mottaket.

- Stor ballast

- Det har vært noen mindre alvorlige hendelser med ujevne mellomrom. Dette er åpenbart mennesker som kommer med en stor ballast, men jeg mener tonen mellom asylsøkerne og innbyggerne har vært god. Dog er det alltid en fare for at folk blir redde når slike ting skjer, sier Refstie.

SE VIDEO: - Flere beboere var i sjokk

Bente Mosbakk som er sjef for innvandringstjenesten var til stede ved mottaket sent torsdag kveld.

- Vi tar dette tungt. Det er trist, men vi må håndtere det på best mulig vis, sier Bente Mosbakk til Adresseavisen.

- Aldri opplevd lignende

Øystein Rolandsen, avdelingsleder ved avdelingen for enslige mindreårige, forberedte seg torsdag kveld på en tøff fredag.

- Jeg har aldri opplevd noe lignende, og det er vondt og trist. Vi har satt opp team på alle nivåer som tar seg av beboerne, og ikke minst det eritreiske miljøet som kjente denne jenta godt, sier Rolandsen til Adresseavisen.

Kommunen har satt krisestab for å ivareta beboerne og de ansatte på mottaket. Ordføreren og rådmannen i kommunen skal møte mottaksledelsen fredag morgen.

På forsiden nå