18-åring erkjenner drap på kjæresten (17)

Nå er han varetektsfengslet i fire uker

Store politistyrker rykket ut etter at en 17 år gammel jente drept på et asylmottak i Sunndal torsdag. Nå er en 18-åring som skal ha vært jentas kjæreste varetektsfengslet.  Foto: LUDVIG KILLINGBERG

Saken oppdateres.

Den 18-årige eritreiske mannen, som er siktet for å ha drept en 17 år gammel kvinne på et asylmottak Sunndalsøra svarte ja på dommerens spørsmål om han erkjenner drap under fengslingsmøtet.

Ifølge mannens forsvarer Steinar Wiik Sørvik forklarte mannen seg imidlertid ikke om drapet. Han er i tvil om klienten egentlig forsto hva han svarte på.

- Han kom med en lang forklaring om noe helt annet. Det er snakk om en veldig deprimert mann, som tar dette tungt, sier Sørvik til Adresseavisen. Han betegner det hele som en stor tragedie.

Ordføreren: - En tragisk hendelse

Til sykehus

Under fengslingsmøtet i Nordmøre tingrett fredag fikk politiet også medhold i kravet om brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden, de første to ukene i isolasjon.

18-åringen vil først få behandling ved Kristiansund sjukehus, før han eventuelt overføres til Hustad fengsel i Fræna. Sørvik sier det viktigste akkurat nå er at hans klient kan få oppfølging og hjelp.

Skulle besøke kjæresten

Knivstikkingen skjedde på Sunndal asylsøkermottak torsdag kveld. Politiet ble varslet om saken klokka 20.38, og rundt halvannen time senere ble 17-åringen, som i likhet med den pågrepne er fra Eritrea, erklært død. Mannen har vært i Norge ett år og kom fra Stavanger for å besøke 17-åringen som skal ha vært kjæresten, bekrefter mannens forsvarer Steinar Wiik Sørvik.

- Jeg kan egentlig ikke si noe om bakgrunnen for det som skjedde. Det vet jeg ikke. Mannen snakker ikke norsk, og våre samtaler og avhør av ham har foregått via tolk på telefon. Det går sent. Vi kom overhodet ikke inn på hendelsen eller foranledningen, sier Sørvik.

- Det er planlagt nye avhør. Vi ønsker samtaler der det er tolk og lege til stede slik at man kan vurdere mannens tilstand, sier Sørvik

Drapsvåpenet ikke funnet

18-åringen er foreløpig siktet for grov kroppsskade med døden til følge. Han stakk fra åstedet, men ble pågrepet uten dramatikk kort tid etter.

- Motivet kjenner vi ikke, sa politimester Arnstein Nilssen i Nordmøre og Romsdal politidistrikt under en pressekonferanse fredag. Politimesteren sier han ikke kjenner til om 18-åringen har hatt befatning med politiet tidligere.

Politiet har så langt ikke funnet drapsvåpenet, og det ble fredag brukt hunder i arbeidet med å finne det politiet antar er en kniv. Den 17 år gamle jenta bodde på asylmottaket.

På forsiden nå