Rasende nordmøring voldsdømt:

Fikk akt avbrutt av vakt

Det som, etter alt å dømme, var en hyggelig gjenforening mellom kjærester på et dametoalett i Sunndal var foranledningen til at en mann nå må sone 45 dager i fengsel for vold.

Saken oppdateres.

Dommen fra Nordmøre tingrett forteller at det var fest på Sunndalsøra hotell i Sunndal en lørdag i februar i fjor. En mann (33) var gjest på festen, og han var godt påseilet.

33-åringen hadde i løpet av kvelden blitt bedt om å dempe seg av hotellets ansatte i forbindelse med en krangel han hadde med kjæresten. Konflikten skal ha avtatt, og de to låste seg inne på et dametoalett i hotellets kjelleretasje hvor lydnivået indikerte at paret var i ferd med å bli veldig gode venner igjen.

Kvinnene på hotellet var kanskje ikke like fornøyde med å bli møtt av låst toalettdør, og en av hotellets vakter ble tilkalt.

Låste seg inn på do

Retten la til grunn for sin vurdering av de neste hendelsene at det var «bevist utover enhver rimelig tvil at tiltalte og kjæresten hadde låst seg inn på dametoalettet i kjelleretasjen på hotellet der de hadde seksuell omgang.»

Vakten som ble tilkalt og som banket på døra, var den samme som tidligere på kvelden hadde snakket til 33-åringen som nå jobbet med å bli venner med kjæresten inne på dametoalettet. 33-åringen fulgte ikke vaktens anmodninger om å komme ut og døra forble låst. Vakten låste opp, noe som 33-åringen ikke tok pent.

Mannen skal ha vært sint og spurte vakten om han var «glad i livet sitt». Videre sa den rasende 33-åringen at han hadde tilgang på våpen, og at han visste hvor vakten bodde. Vakten holdt fast på at det var på tide at mannen forlot hotellet, og etter hvert roet 33-åringen seg ned.

En annen av hotellets ansatte kom til, og 33-åringen gikk opp trappa mot utgangsdøra i følge med de to vaktene.

Slo rundt seg

På toppen av trappa gikk den ene vakten vekk, og da skal 33-åringen ha slått seg vrang og slo rundt seg. Vakten skal ha fått minst ett slag mot tinningen og falt i gulvet. Han hadde senere problemer med å huske hendelsesforløpet. Selv kunne heller ikke 33-åringen huske stort fra festen, gjenforeningen med kjæresten, truslene mot vakten eller slagsmålet som oppsto. Han erkjente imidlertid ikke straffskyld, men retten fant det bevist at 33-åringen hadde truet og slått vakten.

Den andre vakten skal ha kommet løpende til da han hørte lydene fra slagsmålet. Han forklarte at han tok tak i 33-åringen og i basketaket som fulgte skal de to ha brast gjennom en glassrute. Begge fikk kuttskader. Nordmøre tingrett kunne imidlertid ikke fastslå at 33-åringen hadde forårsaket ferden gjennom glassruten, og 33-åringen ble frifunnet for den tiltaleposten. Følgelig måtte han heller ikke betalte for den knuste glassruten, eller en regning på 306 kroner som stammet fra legekonsultasjonen til vakt nummer to.

For truslene og volden bestemte Nordmøre tingrett at mannen måtte sone 45 dager i fengsel. Saken ble først omtalt av Aura Avis.

På forsiden nå