Navnet er frigitt etter dødsfall på Hurtigruten

Det var 26 år gamle Øystein Lie Nilsen fra Kristiansund som ble funnet død på sin lugar på Hurtigruteskipet Vesterålen onsdag.

En mann ble funnet død på hurtigruteskipet MS Vesterålen i går kveld. Politiet karakteriserer dødsfallet som mistenkelig.  Foto: Pål E. Solberg

Saken oppdateres.

Det melder Nordmøre og Romsdal politidistrikt på Twitter fredag ettermiddag.

Funnet på lugaren

Den 26 år gamle mannen ble funnet død på sin lugar onsdag kveld. Han var ansatt på Hurtigruteskipet.

Det var kolleger av mannen som fant ham på lugaren. De gikk inn etter at han ikke møtte opp til vakten sin.

Kristiansunds-politiet fikk melding om dødsfallet like over klokken 22.00 samme kveld. Da lå nordgående hurtigrute MS «Vesterålen» til kai i Kristiansund, og både politiet og ambulanse rykket ut. Det var Tidens Krav som omtalte saken først.

Utsatt for vold

Jourhavende politiadvokat ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt, Knut Meek Corneliussen, har tidligere uttalt at det faktum at mannen døde alene samt opplysninger om den angivelige voldshandlingen gjør at politiet har karakterisert dødsfallet som mistenkelig.

Mannen opplyste til en kollega at han var utsatt for voldshendelse i Bergen før han gikk om bord på tirsdag. Om dette har sammenheng med dødsfallet er usikkert.

Mannen blir obdusert ved St. Olavs Hospital fredag, og politiet venter en foreløpig obduksjonsrapport tidligst samme dag.

På forsiden nå