Tente lys utenfor asylmottaket

Lys i hjerteformasjon ble plassert på plenen foran Sunndal asylsøkermottak.

Hjertelys foran asylmottaket.   Foto: TOMMY FOSSUM

Saken oppdateres.

Torsdag kveld ble en 17 år gammel jente knivdrept ved Sunndal asylsøkermottak. Lørdag kveld var det stille utenfor mottaket. På plenen foran bygningene var det plassert ut lys i hjerteformasjon til minne om den drepte jenta.

LES OGSÅ: Siktede skal ha hoppet fra verandaen

LES OGSÅ: - Jeg hørte ei jente som trengte hjelp

Tidligere på kvelden ble det kjent at politiet kan ha funnet drapsvåpenet som en 18 år gammel antatt gjerningsmann skal ha kastet fra seg da han stakk fra stedet.

Venter på analyse

Politimester Arnstein Nilssen bekrefter til Adresseavisen at politiet nå jobber med å undersøke om det er drapsvåpenet.

- Slik jeg har forstått det ble denne kniven funnet fredag, men vi tar alle forbehold om at det er den rette kniven. Vi venter på en kriminalteknisk analyse for å være sikker, sier han.

LES OGSÅ: Nabo: - Det er veldig trist

Han vil ikke svare på hvor den ble funnet, hva slags kniv det er snakk om, eller om politiet mener mannen hadde kniven med seg.

- Dette kan jeg ikke si noe om, sier Nilssen.

Kripos er nå koblet inn for å bistå lokalt politi i etterforskningen.

- Det jeg kan si er at en etterforskningsleder og en person som skal bistå med tekniske undersøkelser bistår oss, sier Nilssen.

Det vil i praksis si at Kripos nå leder etterforskningen av drapet. Omlag ti polititjenestemenn fra Nordmøre jobber nå med saken, i Sunndal og i Kristiansund, opplyser politimesteren.

Venter med avhør

- Det vil skje avhør av vitner i helgen. Nye avhør av den siktede 18-åringen avhenger helt av hva slags tilstand  han er i, sier Nilssen.

Fredag opplyste mannens forsvarer, advokat Steinar Wiik Sørvik til Adresseavisen at 18-åringen er svært deprimert og har slitt psykisk. Han skal ha tatt det hele svært tungt. Mannen ble fredag fraktet til Kristiansund sjukehus for behandling før han eventuelt vil bli overført til Hustad fengsel for varetekt.

LES OGSÅ: Flere knivdrap ved norske asylmottak siden 2010

18-åringen ble pågrepet i Sunndal sentrum en time etter hendelsen. Nilssen vil ikke svare på om 18-åringen skjulte seg for politiet eller hvor han befant seg, fordi alle vitner forsatt ikke er avhørt.

Holder igjen navnet

Politiet vil foreløpig ikke frigi ut med navnet på den 17 år gamle jenta som ble knivstukket og drept i Sunndal.

- Vi ønsker å være sikkre på at pårørende er informert om det som er skjedd før vi går ut med det. Det kan være litt vanskelig i denne saken, sier Nilssen.

Fant kniv. Store politistyrker lette torsdag kveld og fredag etter stikkvåpenet som ble brukt da en 17 år gammel jente ble knivstukket ved asylmottaktet i Sunndal. 

Fant kniv. Store politistyrker lette torsdag kveld og fredag etter stikkvåpenet som ble brukt da en 17 år gammel jente ble knivstukket ved asylmottaktet i Sunndal. 

Får bistand. Politimester Arnstein Nilssen sier Kripos nå formelt leder etterforskningen av knivstikkingen i Sunndal. 
    
      (Foto: GLEN MUSK)

Får bistand. Politimester Arnstein Nilssen sier Kripos nå formelt leder etterforskningen av knivstikkingen i Sunndal.  Foto: GLEN MUSK

På forsiden nå