Etter at mannen ble meldt savnet av familien 16.30-tiden, ble det satt i gang en større leteaksjon i området rundt øyene Golma og Tustna i Aure kommune.

- Vi leter nå med et redningshelikopter, to redningsskøyter, en ambulansebåt, en båt fra brannvesenet og en båt med frivillig mannskap. I tillegg har vi akkurat fått frem en båt fra kystvakta og politiets innsatsleder er på stedet, sier operasjonsleder Frode Gjøsund i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Adresseavisen like før klokken 21.

Nærmere midnatt opplyser Hovedredningssentralen i Sør-Norge at søket fortsatt pågår for fullt.

- Fortsatt håp

Politiet opplyser at den savnede mannen er på sjøen nesten daglig.

- Han dro ut med båt cirka klokken 09.30, og han er ikke kommet tilbake. Vi har fortsatt et håp om å finne mannen i live i båten, sier operasjonsleder Gjøsund.

Ifølge politiet reiste mannen ut alene i en lys grå, eldre trebåt på cirka 17 fot.

Mange holmer

Gjøsund opplyser at det letes i et omfattende område med mange holmer.

- Det er likevel fine forhold. Bortimot havblikk og et par plussgrader. Det har selvfølgelig vært mørkt siden vi fikk meldingen, og det setter litt begrensninger, sier han.

En båt med frivillige deltar i letingen. Politiet opplyser at det blir mest aktuelt å få med flere frivillige når det blir dagslys igjen.

- Det er mange holmer og vanskelig å komme til uten båt. Hvis man er sjøvant med godt navigasjonsutstyr kan man selvfølgelig være med å søke nå, men det blir kanskje mest aktuelt å få inn frivillige når det blir daglys. Da kan man også finne mindre ting i sjøen som kanskje kan stamme fra et uhell, sier Gjøsund.