Store ressurser ble sendt da en bil havnet på taket og ble liggende delvis i vannet ved Eldhusøya på Atlanterhavsveien i Averøy kommune i mars.

Nå har politiet tiltalt bilføreren, en mann i 30-årene fra Romsdalen, for å ha vært ruset under kjøreturen. Det var Tidens Krav som først skrev om tiltalen.

Påvirket av flere rusmidler

Ifølge tiltalen skal mannen ha vært påvirket av både amfetamin, cannabis og Gammahydroksybutyrat (GHB).

- Fordi han ikke var oppmerksom nok og/eller fordi han kjørte for fort etter de stedlige forhold og/eller fordi han var beruset, mistet han herredømmet over bilen og kjørte utfor vegbanen, heter det i tiltalen.

Mannen er også tiltalt for å ha brukt narkotika i dagene før kjøreturen, men han er ikke tiltalt i forbindelse med den store leteaksjonen som ble utløst da han fortalte at han hadde en passasjer med seg i bilen.

Lette etter kvinnelig passasjer

Da bilføreren ble hentet ut av bilen fortalte han at han hadde en passasjer med seg. Derfor ble det søkt med dykkere fra både luftambulansen og kystvaktskipet KV Njord. Sjåføren skal ha nevnt navnet på en kvinne, som viste seg å være en tidligere kjæreste. Da politiet kom i kontakt med kvinnen, fortalte hun at hun ikke hadde vært med på noen kjøretur, og leteaksjonen ble avblåst.

Romsdalingen skal møte i Nordmøre tingrett.