– Brannen på Valderøya startet på sørsiden av øya og har beveget seg over toppen av øya, opplyste operasjonsleder Per Åge Ferstad i Møre og Romsdal politidistrikt til NTB natt til fredag.

– Den beveger seg nå mot bebyggelsen, så det er satt i gang evakuering, sier operasjonslederen.

Det er beboere ved Skaret og Måsemyrane som blir evakuert. Litt etter klokken to opplyser politiet at 21 personer er evakuert så langt, og at kommunen har åpnet en skole for å gi de evakuerte tak over hodet. Både ordføreren og politiet er på stedet. Det kan bli aktuelt å evakuere flere.

Klokken 03.20 kunne Ferstad melde at brannen på Valderøya var under kontroll, og brannvesenet var i gang med etterslokking. En knapp time senere har imidlertid brannen blusset opp igjen. Nå er også Sivilforsvaret kalt inn.

Mange branner

Ferstad sier nødtelefonen har ringt i ett siden litt før midnatt, og at det har vært 24 små eller store branner i distriktet. Flere av brannene er knyttet til bruk av fyrverkeri.

– Det er tørt i gresset, og det blåser, sier operasjonslederen Per Åge Ferstad i Sunnmøre politidistrikt til NTB.

Ferstad oppfordrer folk til å være svært forsiktige med fyrverkeri og åpen ild.

Brann i Mauseidvåg

Det brenner også i bygningene til Sula rutelag i Mauseidvåg.

– Der var det åpne flammer og full fyr.Vi har omdirigert våre mannskaper, men brannvesenet jobber fortsatt på stedet, forteller Ferstad. Brannvesenet har kontroll, og ifølge Ferstad er det ting som tyder på at brannen kan ha startet i en container utenfor bygget. Han understreker at dette ikke er bekreftet.

Sjefen for busselskapet er på stedet for å bistå brannvesenet med informasjon.