- Klovnen hoppet på bilen - og kakket på ruta med kniv

«Killer clown» med kniv satte støkk i søstre. Politiet etterforsker saken.

Med kniv: Klovnen som angrep bilen med to sunndalsjenter i tirsdag kveld i Eidsvåg, holdt seg fast i bilen og risset kniven han hadde med seg mot ruta.  Foto: Aina Innerdal Sivertsen

Saken oppdateres.

Tirsdag kveld ved 21.30-tiden var Aina Innerdal Sivertsen og lillesøsteren Sonja Innerdal Brakstad på vei hjem til Sunndalsøra fra Kristiansund. På en bensinstasjon i Eidsvåg i Romsdal oppdaget de en såkalt «killer clown», et populært fenomen som nå skjer flere steder i verden. Målet for klovnene er å skremme tilfeldig forbipasserende - og helst filme hendelsene, og legge det ut på nettet.

LES OGSÅ: Skremmende klovner dukker opp i Norge

- Vi oppdaget klovnen mens vi kjørte, og vi valgte å stoppe for å se nærmere på denne klovnen. Vi syntes først det var litt spennende. Vi flirte vi litt, og vi syntes det var artig til å begynne med, forteller 21-åringen til Adresseavisen.

Hoppet på bilen

Men da de stoppet utenfor bensinstasjonen i Eidsvåg kom klovnen løpende mot bilen de satt i.

- Klovnen løp etter oss - og så hoppet han på bilen. Han hoppet på tilhengerfestet og holdt seg til taket. Han tegnet med hendene på bilen og skrev noe som jeg ikke forsto, forteller Innerdal Sivertsen, før situasjonen ble noe mer uhyggelig: - Han dro etter hvert fram en kniv og begynte å kakke på ruta. Han tok litt i dørhåndtakene. Han rispet i vindusglasseene med kniven.

Da var det nok for de to søstrene - og de ringte politiet.

- Han hørte nok samtalen vår med politiet mens han lå over bilen. Etter hvert stakk han av, fortsetter hun, som beskriver klovnen som en høy, ung gutt.

- Vi ble ikke redde. Vi tror han mente det som uskyldig moro. Men når du opptrer slik i en klovnedrakt, kunne reaksjonene ha blitt veldig annerledes. Noen kunne nok ha blitt veldig redde, mens andre ville ha blitt provoserte og forbannet.

LES OGSÅ: Britisk politi advarer mot «drapsklovner»

- Dårlig humor

Hun kjørte ikke bilen mens klovnen holdt seg fast, fordi hun var redd for å skade personen bak masken. Etter hendelsen oppdaget hun en ripe i taket på bilen. Hun vil foreløpig ikke anmelde saken, men politiet mener jeg bør skrive skademelding og melde fra om forholdet.

- Politiet har selv opprettet en anmeldelse utifra denne hendelsen og Sunndals lensmannskontor etterforsker saken. Ingen er avhørt i saken, men vi har tips i saken som vi følge opp. Hendelsen i seg selv kan muligens være gøy for den som utfører det, men politiet ser alvorlig på slike hendelser. Disse jentene ser det ut til å taklet dette, men for mange kan situasjonen som jentene opplevde være en veldig traumatisk opplevelse, sier operasjonsleder ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt, Frode Gjøsund, til Adresseavisen.

LES OGSÅ: Bløffet om klovneangrep

Aina Innerdal Sivertsen synes at klovneriet rett og slett er dårlig humor, som attpåtil kan være direkte farlig.

- Folk kan bli skremt og forstyrret, noe som igjen kan føre til farlige situasjoner. Man må finne en annen måte å underholde seg selv eller andre på, sier Innerdal Sivertsen, som synes at det er litt spesielt at klovner dukker opp flere steder i landet samme kveld.

Klovnerier også i Trondheim

Det siste døgnet har klovnene også kommet til Trondheim. Dette kommer blant annet fram på Jodel, hvor flere bilder har vært delt det siste døgnet.

- Dette kan jo også være direkte farlig, hvis man kan skremme for eksempel unger ut i veien, eller at noen med hjerteproblemer blir utsatt for dette. Jeg ser for meg dette vil skape litt furore framover, skriver en leser til Adresseavisen.

Kan bli straffet

Kler du deg ut som klovn og skremmer eller truer folk, kan du bli straffet, advarer politiet.

Det er en rekke lovbestemmelser som kan ramme såkalte «killer clowns». Skremmende og plagsom adferd kan straffes med bot eller fengsel i to år og ordensforstyrrelser med bot eller fengsel i seks måneder. En som løper etter noen med balltre, med eller uten klovnemaske, kan bli tiltalt for trusler, mens andre hendelser kan bli ansett som skadeverk, opplyser Steven Hasseldal i Øst politidistrikt til NTB.

Utrivelig: Slik så klovnen ut som hoppet på bilen til Aina Innerdal Sivertsen ved bensinstasjonen i Eidsvåg tirsdag kveld. 
    
      (Foto: Aina Innerdal Sivertsen)

Utrivelig: Slik så klovnen ut som hoppet på bilen til Aina Innerdal Sivertsen ved bensinstasjonen i Eidsvåg tirsdag kveld.  Foto: Aina Innerdal Sivertsen

Klovneri: Det siste døgnet har klovnene kommet til Trondheim. Dette kommer blant annet fram på Jodel, hvor flere bilder har vært delt det siste døgnet. 

Klovneri: Det siste døgnet har klovnene kommet til Trondheim. Dette kommer blant annet fram på Jodel, hvor flere bilder har vært delt det siste døgnet. 

Skrekk-klovn: Vær obs på skumle klovner de nærmeste dagene, også på nett. 
    
      (Foto: Privat)

Skrekk-klovn: Vær obs på skumle klovner de nærmeste dagene, også på nett.  Foto: Privat

På forsiden nå