Navnet på omkommet kvinne frigitt

Det var den 22 år gamle Karianne Julseth Nerland, opprinnelig fra Malmefjorden i Fræna, som omkom i en fallulykke fra fjellet Litlskjorta ved Øksendal.

Politiet satte i gang en leteaksjon etter kvinnen søndag.  Foto: Tommy Fossum

Saken oppdateres.

Det var ved 16-tiden søndag fallulykken skjedde. En snøskavel løste seg under kvinnen ved toppen av det 1552 meter høye fjellet, som har blitt en topptur-klassiker i Norge.

Sammen med en turkamerat hadde de akkurat kommet opp på toppen da ulykken skjedde. Kameraten, en mann i 20-årene, har forklart at han var opptatt med å fotografere og ikke så selve ulykken. Kvinnen falt flere hundre meter ned fjellsiden. Redningsmannskaper fra Sea-King redningshelikopter fikk lokalisert henne og hentet henne ut.

22-åringen beskrives som fjellvant.

Ulykken skjedde i det samme fjellområdet hvor fire menn omkom i et snøskred for snart tre år siden. Påsken 2014, nærmere bestemt den 14. april, skjedde tragedien da fire turkamerater var på vei ned etter en fjelltur.

Betydelig snøskredfare

Det er all grunn til å være aktsom i fjellet på Nordvestlandet i påsken. Det er meldt krevende forhold i fjellet på Nordvestlandet ved inngangen til Påskeuka. Snøskredfaren vurderes til  tre (betydelig) både mandag og tirsdag. Det er meldt kraftige snøbyger kombinert med nordvest kuling, som  vil gjøre at det i løpet av kort tid vil legge seg opp tykke nysnøflak. Dette vil gi raskt økende snøskredfare.

Ellers er det moderat snøskredfare i fjellene i Norge. Generelt er det nysnø og vind som danner flak som stedvis kan være ustabile. I Sør-Norge må man i tillegg ta hensyn til vann i snødekket i lavereliggende strøk som kan gi mindre, naturlig utløste våtsnøskred.

Ulykken skal ha skjedd i området Kannsdalen, der fire mennesker mistet livet i en rasulykke for noen år siden. Området er et populært turterreng.

 
På forsiden nå