Målt til over 200 km/t under «Top Gear»-innspilling

Statens vegvesen varslet politiet etter at det ble målt hastigheter over 200 km/t på Atlanterhavsveien.

Atlanterhavsveien er en kjent attraksjon på Nordmøre, og i juni har det vært innspilling av BBC-programmet «Top Gear».   Foto: Kjell A.Olsen, Adresseavisen

Saken oppdateres.

Politiet i Møre og Romsdal skriver i en pressemelding at de hadde gitt tv-programmet lov til å overskride stedlige fartsgrenser opp mot maksimalt 140 km/t på nærmere angitte strekninger, tidspunkter og vilkår under innspillingen av BBC-programmet «Top Gear», skriver politiet i Møre og Romsdal i en pressemelding.

Ga tillatelse

Statens vegvesen ga tillatelse til at veien skulle periodevis stenges i forbindelse med opptak til den kjente tv-serien.

22. juni 2017 fikk politiet informasjon fra Statens vegvesen om fartsmålinger på riksvei 64 Atlanterhavsvegen på Eldhusøya og i bunnen av Atlanterhavstunnelen i Møre og Romsdal. Fartsmålingene er gjort i perioden fra 19. til 22. juni 2017, i perioden da innspillingen foregikk. De viser betydelige hastighetsovertredelser på over 200 kilometer i timen, skriver politiet i pressemeldingen. TV2 skriver at den ene hastighetsoverskridelsen skal være på 244 kilometer i timen i Atlanterhavstunnelen.

Den ene hastighetsoverskridelsen skal ha skjedd i Atlanterhavstunnelen. Der skal en bil ha blitt målt till 244 km/t.   Foto: skjermdump google maps

Politiet har startet etterforskning av saken. De kan på nåværende tidspunkt ikke slå fast hvem som står bak de høye hastighetene.

- Det er naturlig å undersøke om hastighetsovertredelsene er begått i tidsrommet når veien har vært stengt og benyttet til filminnspilling, skriver politiet i pressemeldingen.

TV2 skriver at politiet ser alvorlig på at det er kjørt så fort inne i tunnelen.

- Meldte fra til politiet

Avdelingsleder i Statens vegvesen Ole Jan Tønnesen bekrefter at de har meldt i fra til politiet om at noen har kjørt for fort.

- Vi registrerte at noen har kjørt for fort i tilknytning til Atlanterhavsveien, og vi meldte i fra om dette til politiet, sier Tønnesen.

Han ønsker ikke å si noe om hvor høye hastigheter det er snakk om, men henviser til politiet.

Tønnesen sier Statens vegvesen automatisk teller biler i det norske veinettet ved hjelp av sensorer som ligger i bakken. Det er i forbindelse med en slik automatisk trafikktelling at fartsregistreringen ble gjort.

«Top Gear» vil samarbeide

Kommunikasjonssjef i «Top gear», Philip Fleming, skriver i en pressemelding at de har blitt kontaktet av politiet om en mulig trafikkovertredelse som skjedde på Atlanterhavsveien sist onsdag ettermiddag.

- Siden «Top Gear» filmet på strekninger som var stengt i det samme området den samme ettermiddagen, samarbeider vi med politiets etterforskning i denne saken, skriver Fleming i en mail.

Han påpeker at programlederne Matt LeBlanc eller Chris Harris ikke var i området på det aktuelle tidspunktet for den påståtte fartsovertredelsen.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå