Sebastian-saken:

Helse Møre og Romsdal ilagt forelegg på en halv million

Helse Møre og Romsdal er ilagt et forelegg på en halv million kroner i forbindelse med Sebastian-saken, melder Sunnmørsposten.

10 måneder gamle Sebastian Gils Ødegaard døde. Nå er Helse Møre og Romsdal ilagt et forelegg. 

Saken oppdateres.

Helseforetaket var tiltalt for ikke å ha gitt ti måneder gamle Sebastian Gils Ødegaard forsvarlig helsehjelp. Gutten ble dårlig og moren tok ham med seg til sykehuset i Kristiansund tre ganger i løpet av en helg i februar 2015. Gutten døde i et helikopter på vei til St. Olavs hospital i Trondheim.

LES OGSÅ: Sebastian (10 mnd.) døde under helikoptertransport fra Kristiansund

Statsadvokaten tok ut tiltale mot helseforetaket etter Helsetilsynets endelige rapport i saken.

– Dette er en vond og vanskelig sak for alle parter. Som helsetilsynsrapporten pekte på, var det flere involverte parter og forhold som førte til hendelsen. Helseforetaket er opptatt av å se framover og lære av rapporten fra Helsetilsynet i desember 2016, og vedtar forelegget, sier Espen Remme, administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal i en pressemelding.


Fakta om Sebastian-saken
  • Moren til Sebastian Gils Ødegaard oppsøkte legevakta i Kristiansund med den ti måneder gamle gutten fredag kveld 20. februar 2015. På grunn av konflikt om bruk av luftambulanse og diskusjon om transportalternativer ble han sendt hjem i stedet for til sykehus i Ålesund.
  • Natt til søndag 22. februar oppsøkte moren legevakta igjen. Gutten var dårligere, men ble sendt hjem igjen uten at AMK ble kontaktet for å transportere gutten til sykehuset i Ålesund.
  • Søndag formiddag 22. februar kom gutten igjen til legevakta. Tilstanden var nå forverret. Han ble flyttet til intensivavdeling ved Kristiansund sykehus i påvente av luftambulanse til Ålesund. På grunn av dårlig flyvær kunne ikke luftambulansen ta av.
  • Redningshelikopter ble sendt i stedet. Rett etter avgang ble gutten akutt dårligere, og helikopteret måtte snu. Han døde etter omtrent en time.
  • Statens helsetilsyn la i desember 2015 fram sin endelige rapport i saken og mener Helse Møre og Romsdal ikke ga den lille gutten forsvarlig helsehjelp.
  • Kilde: Statens helsetilsyn, politiet.
 
§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå