To menn reddet fra skjær etter at båt gikk ned

Større redningsaksjon utenfor Kristiansund natt til tirsdag.
 

Saken oppdateres.

To menn kontaktet politiet etter at skjærgårdsjeepen de var ute med grunnstøtte og gikk ned ved Øksenvågen utenfor Averøya i Møre klokken 01.44 natt til tirsdag. Hovedredningssentralen i Sør-Norge sendte ut mayday på vegne av havaristene.

- Det var ganske kritisk. De to stod på et skvalpeskjær og var våte og kalde. Heldigvis oppga de en ganske nøyaktig posisjon på hvor de var, forteller redningsleder Cecilie Øversveen ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

Et SeaKing-helikopter fra Ørlandet ble utkalt og flere båter fra Kristiansund gikk ut mot området. Klokken 02.22 fikk lokale båter kontakt. De fikk havaristene i sikkerhet.

- Heldigvis gikk dette bra. Det var takket være rask respons og god innsats fra alle som bidro. De to norske mennene ble tatt med til land og videre til sykehus for sjekk, men de var i relativt god behold, forteller redningsleder Øversveen.

Årsaken til grunnstøtingen er ikke kjent.


Tips oss! Har du opplysninger, bilde eller video?

Telefon: 464 07 200 webred@adresseavisen.no


Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?