Kan flytte politioppgaver fra Kristiansund til Trondheim

Flere oppgaver ved Politiets Fellestjenester i Kristiansund kan bli flyttet til Trondheim.

Det var Nordmørslistas 1. kandidat Steinar Wiik Sørvik som annonserte at mange av de statlige jobbene som allerede er besatt i Kristiansund kan blir flyttet til Trondheim.   Foto: Tommy Fossum

Saken oppdateres.

Mangeårig Høyre-ordfører i Kristiansund Dagfinn Ripnes er frustrert: - Nå er det fullt fyr i teltet. Det er helt utrolig. Det er ikke til å tro – og det blir det heller ikke. Det står krystallklart i Stortingets vedtak at det skal 70 statlige arbeidsplasser til Kristiansund – 50 knyttet til Politiets fellestjenester og 20 til skattekontoret. Det forholder jeg meg til. Nå jobbes det med et kraftfullt tilbakespill. Flyttingen av arbeidsplassene blir ikke aktuelt, sier Ripnes til Adresseavisen.

- Råtten prosess

Nyheten sprakk i valgkampinnspurten – og har igjen satt sinnene i kok i Kristiansund, som har stor mangel på statlige arbeidsplasser. Situasjonen for byen blir ikke bedre når sykehuset flyttes ut av byen og blir en del av det nye fellessykehuset på Hjelset i Molde.

LES OGSÅ: Utviklingen på hjemstedet går i riktig retning - også på landet

Nyheten kom fram i et brev fra Justisdepartementet til Politidirektoratet, som Tidens Krav omtalte først, men som protestpartiet Nordmørslista har sporet opp i postlistene.

- Statlige arbeidsplasser opprettholdes

Torsdag ble de ansatte informert om nyheten som mange mener at det ikke var meningen de skulle ha fått før over valget.

Justisminister Per Willy Amundsen (Frp) vil overfor tk.no ikke benekte at politiarbeidsplasser kan bli flyttet til Trondheim, men understreker at 50 politifaglige stillinger i Kristiansund står fast. Justisministeren avviser at 49 arbeidsplasser forsvinner fra Kristiansund.

LES OGSÅ: Bygda er bedre enn sitt rykte

- Antallet statlige arbeidsplasser i Kristiansund skal opprettholdes. Dette er poengtert i oppdragsbrevet som er gått fra justis- og beredskapsdepartementet 23. juni til Politidirektoratet, sier Per-Willy Amundsen til tk.no. Antall statlige arbeidsplasser skal opprettholdes, fastholder justisministeren. I dag utlyste også Politiets Fellestjenester tre nye stillinger ved lønns- og regnskapssenteret i Kristiansund.

Krever hoderulling

Norsk Tjenestemannslag Politiet kaller historien om de 70 statlige arbeidsplassene i Kristiansund en farse og forlanger hoderulling i POD-ledelsen

LES OGSÅ: - Vi har aldri svartmalt

- Her håndterer man mennesker på en helt, helt uforsvarlig måte, mennesker som i stor grad har fått ødelagt livet sitt av dette. Her er det ledere i Politidirektoratet som viser at de ikke er i stand til å lede etaten. Ledelsen er sammensatt av personer som ikke skjønner sitt ansvar, og det må få konsekvenser for dem, sier leder for NTL Politiet, Carl Marius Michelsen til tk.no.

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå