En kvinne og en eldre mann omkom i de to ulykkene.

Den ene ulykken skjedde på fylkesvei 653 ved Eika i Ulstein. Politiet fikk melding om saken klokken 15.50.

– Den omkomne er en eldre mann og var fører av bilen. Han ble erklært død på stedet, sa operasjonsleder Tove Anita Asp til NTB i 16-tiden.

Føreren av den andre bilen slapp unna med lettere skader i skulderen. Årsaken til ulykken er ikke avklart, men det var snøvær på ulykkesstedet.

Stengt tunnel

Eiksundtunnelen ble stengt i flere timer etter ulykken, men ble åpnet for trafikk like etter klokken 22.

– Veien er ryddet, Vegvesenet har strødd ferdig, og tunnelen er åpnet igjen, sier Kenneth Sætre i politiet til NTB klokken 22.30.

– Det har oppstått en del trafikale utfordringer i løpet av ettermiddagen og kvelden, men nå tas det unna såpass mye trafikk at dette vil normaliserer seg snart, sier han.

Ulykke ved fergekai

Den andre ulykken skjedde ved Sulesund fergekai. Politiet fikk melding om denne ulykken klokken 15.30. To personbiler og en lastebil var involvert, og det var en person i hvert kjøretøy.

Hendelsesforløpet er fortsatt uklart. Kvinnen som omkom var fører av den ene personbilen og ble erklært død på stedet.

Fergen mellom Sulesund og Hareid måtte mandag ettermiddag endre fergeleie fra Sulesund til Solavågen fordi veien til kaia ble stengt etter ulykken. Omkjøringsveien til fergekaia går nemlig om Eika, der den andre ulykken sørget for stengte veier også der.

Bilene er nå berget, men fortsatt gjenstår det brøyting og salting av veien.

– Fergeselskapet har fått beskjed om at vi er i ferd med å normalisere situasjonen på veien, og de kan åpne sin normale ferge fra Sulesund, sier Sætre.