- Det var MC-føreren som omkom. Vedkommende er en mann i 20-årene. De pårørende er varslet, sier operasjonsleder Borge Amdam i Møre og Romsdal politidistrikt til Adresseavisen.

I en pressemelding skriver politiet at det var 25 år gamle Svein Sjøflot fra Fræna som døde i ulykken. Det melder rbnett.no.

Ulykken inne i Øksendalstunnelen i Sunndal skjedde i 15-tiden fredag ettermiddag. Tunnelen ble stengt i flere timer mens redningsarbeid og etter hvert åstedsundersøkelser pågikk.

Familien er varslet

Mannen og kvinnen som satt i bilen ble fraktet til St. Olavs hospital i luftambulanse. Begge er kritisk skadd.

- De er et ektepar som kommer fra området, og familien er varslet.

Fredag jobbet både krimteknikere og Ulykkesgruppa til Statens vegvesen inne i tunnelen frem til sent på kveld. Årsaken til kollisjonen er foreløpig ikke kjent.

- Det gjenstår både avhør av vitner og undersøkelser av kjøretøy, sier Amdam.

- Det preger oss alle

Ordfører Ståle Refstie i Sunndal kommune sier at lokalsamfunnet er preget av ulykken.

- Sunndal er et lite og oversiktlig samfunn. Ulykken er tragisk, og den preger alle sammen. Vi vet jo hvem det angår, sier Refstie til Adresseavisen.

Lørdag sto han og gjorde klar mat for de rundt 2000 fotballspillende barna som gjester Sunndal i helga.

Det ble full utrykning til Øksendalstunnelen etter melding om den alvorlige ulykken.

- Det ble jo en ekstra trist start på Hydro-cup med ulykken som bakteppe. Vi tenker på det som har skjedd, og vi snakker om det.

Han har også gjort seg noen tanker om at ulykken skjedde to kilometer inne i en tunnel med stor trafikk.

- Vi har vært forskånet for de alvorlige ulykkene før denne. Det er mange tunneler i Sunndal, men det er relativt nye tunneler med god standard. Det man har i bakhodet er at det skal oppstå brann, men det ble vi heldigvis forskånet for, sier Refstie.

Satt fastklemt

Ulykken skjedde om lag to kilometer inn i tunnelen fra Sunndalsøra-siden. Blant de første på stedet var brannmannskaper.

- Vi rykket ut med åtte-ti mann fra Sunndal og Nesset, sier brannmester Nils Bjerknes ved Møre og Romsdal 110-sentral.

Det begynte ikke å brenne inne i tunnelen, men det kom en del bensin fra motorsykkelen.

- Vi hadde ingen indikasjoner på at det skulle begynne å brenne. Våre oppgaver ble sikring av skadested og frigjøring av de fastklemte i bilen, sier Bjerknes.