Hedrer Snorre (22) i minnekamp

Snorre Larsen ble bare 22 år. I helgen arrangeres minnekamp for å hedre den aktive gutten.

Øystein Hjelle Bondhus (til venstre) og Anders Larsen ser fram til minnekampen i Surnadal lørdag.  Foto: Tommy Fossum

Saken oppdateres.

20. oktober i fjor mistet Snorre Larsen fra Surnadal livet i ei tragisk fallulykke under jakt i Lofoten. Snorre ble bare 22 år gammel.

Snorre Larsen (her i blått) var aktiv i fotball og langrenn – og satte store spor etter seg. Lørdag vil kamerater fra Krokelvdal IL møte hans kamerater i Surnadal i en vennskapskamp. Han døde i en fallulykke under jakt i fjor høst.  Foto: Mari Vattøy/Trollheimsporten

Onkel Anders Larsen har ønsket å lage en minnekamp om den aktive gutten. Lite visste Larsen om hva han satte i gang. For den ene ideen etter den andre kom – og ble realisert.

Får fotballaget på besøk

Lørdag 23. juni kommer fotballaget Krokelvdal, som Snorre var kaptein på, til Surnadal for å spille vennskapskamp mot nettopp laget i Snorres hjerte, Surnadal.

Tidligere FIFA-dommer Per Ivar Staberg dømmer kampen, mens Gøran Sørloth er speaker. Sopranen Sigrid Vetleseter Bøe og Hedda H. Berg opptrer sammen med flere musikere, mens Liverpool, RBK, Ranheim, KBK har donert skjorter med autografer til utlodningen. Også store deler av næringslivet i Surnadal finansierer flyturen og oppholdet i Surnadal for Snorres nye venner i nord.

- Et naturlig midtpunkt

- Da jeg gikk fra begravelsen, tenkte jeg at vi alle måtte ha noe å se fram i mot. Det var slik jeg kom på å forene hans venner i en minnekamp. Planen har vært at dette skal bli noe mer enn en vanlig fotballkamp for å hedre Snorre, og nå blir det det, sier Anders Larsen. Til daglig er han fiolinist i Trondheimsolistene og Trondheim Symfoniorkester.

- Snorre var et unikt menneske som så det beste i alle i rundt seg. Han ble et naturlig midtpunkt uansett hvor han var og hvilket miljø han var i, forteller Anders.

- Et lett vesen og sosialt menneske som det aldri var kjedelig rundt, sier Øystein Hjelle Bondhus, daglig leder i Surnadal Idrettslag.

- Det er mange som må finne seg en ny forlover, for å si det slik. Han var en nær venn for mange.


Ingen vanlig 4. divisjonskamp

Snorre flyttet til Tromsø i 2015 for å studere. Han meldte da overgang til fotballaget til Krokelvdalen IL, hvor han ble valgt til kaptein etter et lite halvår.

- Dette kommer til å bli en folkefest, som i Snorres ånd skal bli en artig dag. Her blir det ikke sørgebånd, sier Larsen.

Lørdag 23. juni kommer fotballaget Krokelvdal, som Snorre Larsen (i blått) var kaptein på, til Surnadal for å spille vennskapskamp.  Foto: privat

 

- Dette blir nok vårt største arrangement i år. Hele bygda er interessert i å støtte opp og bidra. Dette skal bli mer enn vanlig 4. divisjonskamp. Det blir en liten festivaldag under laksefestivalen i Surnadal, sier Bondhus. All inntekt går til arbeid for barn og unge til de to klubbene. Billettprisen får folk selv avgjøre.

- Jeg tror han ville ha blitt fornøyd hva vi har fått til, konstaterer onkelen.

På forsiden nå