NVE nedjusterer farenivået for Mannen

Farenivået for det ustabile fjellpartiet Veslemannen i Rauma kommune er nedjustert fra rødt til gult etter at bevegelsene roet seg natt til mandag.

Fredag ettermiddag ble beboerne ved det rasutsatte fjellpartiet Veslemannen evakuert på nytt ettersom farenivået ble justert opp fra gult til rødt nivå.  

Saken oppdateres.

– På bakgrunn av de reduserte bevegelsene og at det er rolige forhold og kaldt i fjellet, setter NVE farenivået ned til gult. Det er usikkert hvor mye vann som vil bli tilført det ustabile fjellet i perioder med plussgrader i morgen og onsdag, og det må tas høyde for at farenivået kan oppjusteres på relativt kort varsel, skriver NVE i sin oppdaterte risikovurdering mandag formiddag.

Søndag og fram til mandag morgen ble farenivået holdt på rødt av NVE, men gjennom natten avtok bevegelsene i fjellet merkbart etter at det ble kaldere og begynte å snø.

– Det snør kraftig på Mannen, og det ligger nå over 80 centimeter snø der. Temperaturen er minus 4,7 grader, opplyser NVE.

Bevegelsene er redusert til å være mellom 5 og 7 centimeter i døgnet i øvre del og 1-1,5 centimeter i nedre del. Det ble ikke observert steinsprang natt til mandag. Tirsdag og onsdag skal det bli mildere igjen.

På forsiden nå