Redningsskøyte kjørte på land og knuste naust

Ingen av de tre om bord er alvorlig skadet, skriver Redningsselskapet.

En redningsskøyta har gått på land og truffet et naust på stedet Grytastranda i Haram kommune i Møre og Romsdal. Det er redningsskøyta Idar Ulstein som er gått på land  Foto: NTB scanpix

Saken oppdateres.

Det var redningsskøyta «Idar Ulstein» som gikk på land ved Grytastranda i Haram kommune i Møre og Romsdal, skriver skriver Sunnmørsposten. Politiet melder at skøyta traff land i Kvernhusvika. En nabo på stedet sier naustet som ble truffet er helt knust.

En person skadet

Det var tre personer om bord da fartøyet traff land. En av dem skal ha fått en skade i en finger, skriver politiet videre.

- Vi har en antagelse om årsaken til ulykken, men vil ikke gå ut med dette nå, sier pressevakt Lars Kristian Mosby Enger i Redningsselskapet til NRK.

Politiet ble varslet om hendelsen klokka 12.28. Alle nødetatene er på stedet.

– En person får behandling for en skade av helsepersonell på stedet. Alle nødetater er på stedet, sier operasjonsleder Tove Anita Asp ved Møre og Romsdal politidistrikt til avisen.

Bilder fra stedet viser en redningsskøyte som ligger godt opp på land.

På vei fra dykkeoppdrag

– Vi tenker først og fremst på mannskapet i denne situasjonen. De vil bli ivaretatt på best mulig måte, sier beredskapssjef Ronny Pedersen i Redningsselskapet.

- Vi er veldig glade for at det bare er lettere skader på mannskapene, heter det i en twittermelding fra Redningsselskapet.

Selskapets beredskapssjef, Ronny Pedersen, er nå er på vei til Ålesund.

- Vi har også kontakt med pårørende og samhandler godt med politiet og andre redningsaktører, sier generalsekretær Rikke Lind i en melding.

RS «Idar Ulstein» var på vei tilbake fra et dykkeoppdrag da ulykken skjedde.

På forsiden nå