Politi avfyrte skudd mot bil i Molde

En mann i 40-årene er pågrepet etter han kjørte på flere politibiler og forsøkte å kjøre ned politifolk utenfor Molde natt til søndag. Politiet skjøt flere skudd mot bilen.

Saken oppdateres.

Politiet i Møre og Romsdal har varslet Spesialenheten for politisaker etter at de skjøt mot en personbil ved Skåla i Molde kommune natt til søndag. Ingen ble skadd i biljakten, som varte i 45 minutter.

Politiet rykket først ut til meldingen om mulig promillekjøring fra en adresse ved Skåla i Molde kommune.

– Vi sender en bil i retning Skåla når vi får meldingen. Klokken 2.45 påtreffer vi bilen. Den kjører på Bolsøya, og vi får en sivil politibil på veien som er ute kjører og tar opp stilling i et kryss på hovedveien der bilen kjører på politibilen, sier operasjonsleder Tor-André Gram Franck i Møre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Spikermatte

Mannen i 40-årene kjører på politibilen med viten og vilje, ifølge operasjonslederen. Han kjører deretter videre.

– Vi ligger etter ham og kaster ut en spikermatte. Han kjører ut i grøfta og forbi spikermatta og forsøker å kjøre på politifolk i et par tilfeller. I den forbindelse ble det løsnet skudd mot karosseriet på kjøretøyet for å få det stanset, sier operasjonslederen.

Hvor mange skudd som ble løsnet, har ikke politiet ville si noe om.

Underveis har politiet kontakt med mannen på telefon for å få ham til stoppe å kjøre. Operasjonslederen sier at kontakten var av og på, siden mannen legger på.

– Han sa til oss at han ikke ville stoppe for politiet, sier operasjonslederen.

Kjent for politiet

Etter at politiet løsnet skudd mot bilen, forsøker de igjen å få ham til å overgi seg. Han gir seg til slutt og blir pågrepet. Mannen er undersøkt av lege.

Gram Franck ønsker ikke å kommentere hvor mange politimenn som ble forsøkt påkjørt, og sier at Spesialenheten får undersøke detaljene.

Operasjonslederen sier at de har kjennskap til mannen fra tidligere forhold.

På forsiden nå