Styret i Helse Møre og Romsdal ber direktøren gå av

Styret i Helse Møre og Romsdal har bedt administrerende direktør Espen Remme fratre øyeblikkelig. Grunnen er manglende økonomiske resultater.

Espen Remme fratrer som adm.dir. i Helse Møre og Romsdal.  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Nils Kvernmo, som sitter i styret i Helse Møre og Romsdal blir konstituert administrerende direktør, skriver Sunnmørsposten.

Espen Remme har vært administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal siden 2015. Før det var han strategi- og utviklingssjef i tre år.

LES OGSÅ: - Ansatte i Trøndelag må spare penger for at Molde skal få nytt sykehus

- Ikke levert

Mandag konkluderte styret i helseforetaket med at Remme ikke har innfridd de økonomiske målene som er nødvendige.

– Helseforetaket har ikke levert på de økonomiske resultatkravene siden fusjonen i 2011, og Remme erkjenner at foretaket ikke har lyktes med nødvendig omstilling, skriver styret i en pressemelding.

Avtroppende adm. dir. Espen Remme, styreleder Ingve Theodorsen og konstituert direktør Nils Kvernmo, som tidligere var adm. dir. ved St. Olavs hospital.  Foto: helse møre og romsdal

Var forberedt

Remme kommenterer saken slik i meldinga:

- Jeg har vært forberedt på at styret måtte gjøre grep når den ønskede utviklingen ikke har kommet. Det viktigste for meg nå, er likevel å understreke at jeg er svært stolt og imponert av våre ansatte som hver eneste dag står på for å gi innbyggerne våre et godt tilbud sammen med kommuner og viktige samarbeidspartnere, skriver Remme i meldinga.

Espen Remme ønsker ikke å uttale seg noe mer utover pressemeldinga, ifølge Sunnmørsposten. Han viser til styreleder Ingve Theodorsen for mer informasjon.

Stillingen som ny adm. dir. vil bli lyst ut så snart som mulig.

LES OGSÅ: Helse Midt-Norge best i landet på kort ventetid og få fristbrudd

På forsiden nå