Tsjekkiske klatrere antas omkommet i Trollveggen

De to tsjekkiske klatrerne som var savnet i Trollveggen, er funnet livløse.

Saken oppdateres.

Det skriver politiet i Møre og Romsdal på Twitter mandag ettermiddag, klokka 17.25.

Hovedredningssentralen fikk inn en bekymringsmelding fra pårørende tidligere mandag, da de ikke hadde hørt noe fra klatrerne siden lørdag. Redningshelikopter ble satt inn i søk, og i 16-tiden mandag lokaliserte helikopteret to menn, som antas å ha falt, skrev politiet i Møre og Romsdal i en Twittermelding.

- Pårørende er varslet om lokaliseringen. Stedet er krevende for klatring og usikkert med tanke på steinsprang, skrives det i meldingen.

- Antas falt og omkommet

To timer senere kom det en ny Twittermelding, hvor en ny rekognosering ved ulykkesstedet var gjennomført.

- Mennene fremstår som livløse. Vi antar at de har falt og omkommet, opplyser politiet i Møre og Romsdal i meldingen.

Politiet foretar videre en vurdering sammen med Romsdal alpine redningsgruppe om det er mulig å hente de tsjekkiske mennene ut i løpet av morgendagen.

- Det er litt avhengig av vær og sikre forhold i fjellet om vi iverksetter planen. Alpin redningsgruppe er kjent i området, men ikke nødvendigvis akkurat der de ligger. Det er et krevende og langvarig oppdrag som påbegynnes i morgen om været og forholdene ellers ligger til rette for det, sier operasjonsleder Borge Amdam i politiet i Møre og Romsdal til Adresseavisen.

Melder om flyforbud

Politiet opplyser i tillegg om flyforbud i Trollveggen, og legger til at forbudet også gjelder droner.

Trollveggen ligger i Romsdalen i Møre og Romsdal. Med sine 1700 meter, hvorav 1000 meter er et loddrett stup, er den kjente fjellveggen Europas høyeste loddrette stup.

De tsjekkiske klatrerne skal ha vært relativt erfarne.

På forsiden nå