Politiet fikk dramatisk nødmelding:

Kvinne skal ha trillet 50-60 meter nedover Romsdalshorn

Den norske kvinnen er nå fløyet til St. Olavs hospital.

Romsdalshorn sett fra Vengedalen. (arkivfoto)   Foto: Lise Åserud / SCANPIX (FRB)

Saken oppdateres.

Kvinnen i midten av førtiårene er hentet ut av fjellet og blir fløyet til St. Olavs hospital, opplyser redningsleder Lars Røine ved Hovedredningssentralen til Adresseavisen.

Kvinnens skadeomfang er foreløpig ukjent. Hun skal ha vært bevisst og våken da hun ble fraktet ut.

Trillet nedover

- Dette skjedde i et terreng på østsiden av Romsdalshorn. Hun kan ha snublet og har nok trillet nedover et godt stykke, sier Røine.

Politiet mottok melding om fallulykken 11.50 torsdag formiddag. De er i kontakt med personer i turfølget hun er en del av.

– Et ambulansehelikopter er på stedet hvor pasienten er lokalisert. Kvinnen ligger imidlertid i ulendt terreng, så det er vanskelig for helikopteret å lande. Derfor har en sykepleier blitt satt ned og tar seg bort til kvinnen, sier operasjonsleder Roar Fylling i Møre og Romsdal politidistrikt til NTB.

På Twitter skriver politiet at meldingen de fikk var at kvinnen falt 50-60 meter.

Så fallet- ringte inn nødmelding

Operasjonsleder Roar Fylling i Møre og Romsdal politidistrikt opplyser at de har en patrulje på stedet, men at de så langt ikke har fått så mye informasjon om hendelsen.

Kvinnen var trolig i følge med minst én person, og vedkommende er i ferd med å komme ned og skal deretter snakke med politiet.

Det var et vitne til hendelsen som ringte inn det første nødanropet.

Bratt fjell

Romsdalshorn er 1550 meter høyt. Kvinnen skal ha befunnet seg et sted mellom 1000 og 1100 meter over havet da hun falt.

Røine ved hovedredningssentralen opplyser at kvinnen er godt ivaretatt av helsepersonell. De skal ha vært fremme ved kvinnen klokken 12.30 torsdag.

- De har nok brukt litt tid på å pakke inn og stabilisere henne for transport. Hun er underveis til St. Olavs hospital nå, sier Røine til Adresseavisen klokken 13.42.

På forsiden nå