Meldingen om brannen i kirka i Rindal kommune kom inn klokken 01.33 natt til lørdag.

- Det brenner i kirketårnet, og det er vanskelig å komme til. Vi er redde for gnistregnet fra tårnet, men håper å hindre at brannen sprer seg til resten av kirka, sa operasjonsleder Leif Ragnar Hoseth i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til adressa.no kort tid etter at brannvesenet kom fram til stedet.

Like etter klokken 04 er brannen slukket, melder politiet.

- Lynnedslag trolig årsaken

Det kom i 04-tiden fortsatt røyk fra tårnet, og brannvesenet brukte kran for å inspisere det.

Toppen av tårnet er brannskadd, det er vannskader inne i tårnet og i et dåpsrom, men ellers er kirken uskadd, melder politiet.

- Vi har hatt uvær med en rekke lynnedslag, så det er nærliggende og tro at lynnedslag er årsaken, sier innsatsleder Helge Berg.

Fredag kveld var det flere tusen lynnedslag i Midt-Norge, og uværet fortsatte natt til lørdag.

Bistand fra Trondheim

Brannvesenet fra Rindal, Surnadal og Meldal rykket ut til stedet. De brukte en lastebil med kran i slukkingsarbeidet, og det ble også rekvirert en stigebil fra Trondheim.

- Det blir vakthold på stedet og opprydding etter vannskader inne i kirka. Brannvesenet fra Trondheim vil hjelpe brannvesenet fra Rindal, sier Berg.

En av utfordringene til brannmannskapene var å hindre at kirkerommet tok fyr på grunn av gnistregnet fra tårnet. Foto: John Storholt