Skredet ved fjellet Mannen ser ut til å rykke nærmere og nærmere. Sjefgeolog Lars Harald Blikra i Åknes/Tafjord beredskap uttalte i dag at dersom bevegelsene i fjellet fortsetter med samme hastighet, kan skredet komme i kveld.

Mange pressefolk er nå i Rauma for å dekke situasjonen, men det ventede skredet tiltrekker seg også andre skuelystne. Én av dem er Per Jan Johannessen, som har sittet i bilen sin fra morgen til kveld i håp om å få med seg skredet.

- Spenningen er én ting. Hvis jeg får se raset, er det en opplevelse jeg får én gang i livet, sa Johannessen til adressa.no tidligere i dag.

I alt har rundt 40 biler vært samlet i området rundt sperringene. Av disse er en del pressefolk. En del dro fra stedet etter at sjefgeolog Lars Blikra sa på en pressekonferanse i formiddag at skredet trolig vil komme i løpet av kvelden.

Folk har stort sett oppholdt seg i bilene sine, ettersom politiet har oppfordret til dette på grunn av støvet som vil komme når skredet går.

Politiet ser det hittil ikke som et problem med alle de frammøtte ved området.

- Vi har folk der oppe som sørger for at sikkerheten er ok, sier lensmann Andreas Hustad på pressekonferansen i formiddag.