I kø for Mannen:

Mange skuelystne venter på skredet

Holder seg i bilene etter pålegg fra politiet.

Skuelystne står parkert tett i tett utenfor det avsperrede området ved skredfjellet Mannen i Rauma.  Foto: MORTEN ANTONSEN

Saken oppdateres.

Skredet ved fjellet Mannen ser ut til å rykke nærmere og nærmere. Sjefgeolog Lars Harald Blikra i Åknes/Tafjord beredskap uttalte i dag at dersom bevegelsene i fjellet fortsetter med samme hastighet, kan skredet komme i kveld.

Mange pressefolk er nå i Rauma for å dekke situasjonen, men det ventede skredet tiltrekker seg også andre skuelystne. Én av dem er Per Jan Johannessen, som har sittet i bilen sin fra morgen til kveld i håp om å få med seg skredet.

LES MER: - Jeg er så spent at jeg dirrer

- Spenningen er én ting. Hvis jeg får se raset, er det en opplevelse jeg får én gang i livet, sa Johannessen til adressa.no tidligere i dag.

I alt har rundt 40 biler vært samlet i området rundt sperringene. Av disse er en del pressefolk. En del dro fra stedet etter at sjefgeolog Lars Blikra sa på en pressekonferanse i formiddag at skredet trolig vil komme i løpet av kvelden.

Folk har stort sett oppholdt seg i bilene sine, ettersom politiet har oppfordret til dette på grunn av støvet som vil komme når skredet går.

LES OGSÅ: - Ber folk holde seg i bilene

Politiet ser det hittil ikke som et problem med alle de frammøtte ved området.

- Vi har folk der oppe som sørger for at sikkerheten er ok, sier lensmann Andreas Hustad på pressekonferansen i formiddag.

Skredfjellet Mannen
  • Toppen av et ustabilt fjellmassiv på 1294 meter over Horgheim i Rauma i Romsdalen.
  • Fjellpartiet overvåkes av geologer ved Åknes/Tafjord beredskapssenter ettersom det er ventet et stort skred på oppimot 20 millioner kubikkmeter i dette massivet.
  • Raset som nå er ventet er derimot på rundt 120 000 kubikkmeter, og vil ikke føre til en katastrofe som det store skredet en dag vil medføre.
  • Onsdag for snart to uker siden ble flere husstander evakuert etter at målinger viste at hastigheten på bevegelsene i fjellet økte etter at det kom nedbør. Toglinjen er også stengt.
  • Alle er nå evakuert fra området, i alt 11 personer.
På forsiden nå