Han kan ikke gå videre med saken når det i styremøte i Helse Møre og Romsdal fremkommer opplysninger om utidig press og innblanding i saksbehandlingen fra Helse Midt-Norge, mener Kristiansund Høyre.

– Vi tar ikke stilling til anklagene, men ber innstendig om at disse blir gransket før beslutning i saken blir fattet, heter det i en pressemelding fra Kristiansund Høyre. Helseminister Bent Høies lokalparti i Kristiasund mener også at statsråden er inhabil.

– Poenget med habilitetsregler er at borgerne skal føle trygghet. Derfor bestemmer forvaltningsloven paragraf 6 at man er inhabil hvis det foreligger spesielle forhold "som er egnet til å svekke tilliten" til upartiskheten. Her nekter Høie å svare på hva han har gjort og sagt. Til og med i Stortinget. Da kan man jo ikke ha tillit til upartiskheten, vi forventer åpenhet, mener Kristiansund Høyre. De mener også at det har framkommet opplysninger som tyder på utilstrekkelig utredning.

– Det mangler en overordnet vurdering av konsekvensene for oljeberedskapen. Ingen kjenner den samlede effekten av endringene på stor ulykkesberedskapen som følge av eventuell flytting av sykehus og politiet. De samfunnsmessige konsekvenser vedrørende arbeidsplasser på sykehus må utredes og behandles på en like forsvarlig måte som retningslinjene om statsforvaltningen krever for de øvrige statlige arbeidsplasser.

– Kjære Bent Høie. Du uttalte på TV forleden at du helst hadde vært uten denne kritikken fra partimedlemmer. Det smerter oss oppriktig at denne saksbehandlingen fremdeles ikke er stanset, og at vi må gå videre med denne saken. Hele styret er gode Høyrefolk, men i en sak med slike enorme konsekvenser for vår region kan vi ikke akseptere at beslutningen fattes etter en slik udemokratisk prosess. Det er ikke Høyre verdig å delta i dette! skriver styret i Kristiansund Høyre, ved styreleder Anita S. Winje, styret i Kristiansund Senior Høyre, styreleder Anton Monge og Høyres ordførerkandidat valg 2015, Vidar Solli.

Høie skal, etter planen, gjøre endelig vedtak i saken i foretaksmøte i morgen fredag. Han må samtidig svare på spørsmål for sin håndtering av saken fra Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite. Han får kritiske spørsmål fra komiteen i dag.