Barnelegens svar til Høie:

- Denne døden tilgir jeg deg aldri!

Sebastian (10 md.) døde i barnelege Anna Owczraz hender. Nå reagerer hun kraftig på heleseminister Bent Høies Facebook-innlegg.

Barnelege Anna Owczarz med sterk kommentar på Bent Høies innlegg om Sebastian.   Foto: Faksimile/privat

Saken oppdateres.

Tirsdag kveld la helseminister Bent Høie ut et innlegg på sin egen Facebook-side hvor han uttrykker sin medfølelse etter at Sebastian (10 md.) døde søndag kveld.

LES OGSÅ: Sebastian (10 md.) døde under helikoptertransport fra Kristiansund

LES OGSÅ: Gjenåpner barneavdeling etter massiv kritikk

- Den største medfølelse

I innlegget skriver han:

«Jeg har den største medfølelse med foreldrene som har mistet barnet sitt i Kristiansund på søndag. Dette er det verste en familie kan oppleve. Saken er også vanskelig for helsepersonellet som var involvert i behandlingen av barnet. Det er Helse Møre og Romsdal som har ansvar for at det helsetilbudet de gir er forsvarlig. Nå må vi finne ut hva som har skjedd. Det er viktig at politiet og Helsetilsynet gjør sine undersøkelser, og lytter til både helsepersonell og pårørende før de trekker sine slutninger. Når de er ferdige med arbeidet sitt, vil vi få svar på om noe kunne vært gjort annerledes, og hva vi har å lære.»

Dette fikk barnelege Anna Owczraz til å reagere med følgende kommentar:

«Det et meg Høie som er barnelegen til Sebastian! Han døde i mine hender fordi du velsignet den helgestengningen!!! Ta frem det brevet jeg sendte deg 23. oktober hvor jeg ba deg om hjelp. Flere foreldre gjorde det samtidig! Jeg vil si deg det samme som jeg sa til mine direktører og klinikksjef- dere er total uegnede til å drive med helse! Ta haten og gå! Denne døden tilgir jeg deg aldri!»

- Følelsesutbrudd

Til Tidens Krav sier hun at hennes uttalelse på Facebook ble skrevet etter et sterkt hjemmebesøk hos familien til det avdøde barnet tirsdag kveld.

 - Dette bes oppfattet som følelsesutbrudd mer enn en faktisk beskyldning, sier hun til Tidens Krav onsdag formiddag.

Hun sier også at hun vil offentliggjøre brevet hun skrev til Høie 23. oktober så offentligheten får mer innblikk i hennes forsøk på varsling av alvorlige bekymringer.

– Jeg ser fram til granskningsresultater. Jeg vil allikevel ved den anledning utrykke min største bekymring og fortvilelse over styring, ansvarsforhold og prioriteringer i dagens Helse-Norge, som har ført til svekket tillitt til statsråden og foretakets ledelse. Folket føler seg sviktet av sine ledere, sier hun til avisen.

LES OGSÅ: 17 pasienter overført fra Kristiansund til Ålesund

Massiv støtte

Svaret hennes har fått mange kommentarer, og ikke minst massiv støtte for sin ærlighet og fryktløshet.

Til NRK sier personalsjef i Helse Møre og Romsdal, Olav Finnøy, at dette var en heftig uttalelse.

– Vi har retningslinjer for ansattes bruk av sosiale medier. Vi forventer at våre ansatte oppfører seg profesjonelt i media og sosiale medier, men det blir ikke personalmessige konsekvenser på dette. Nå avventer vi en gransking av hele saken, sier Finnøy.

På forsiden nå