Innbyggerne kalt inn til Mannen-møte

Etter at det mye omtalte fjellpartiet Mannen igjen har begynt å røre på seg, blir innbyggerne i området under fjellet kalt inn til møte med kommunene.

Adresseavisen fløy i fjor høst over fjellmassivet rundt Mannen (1294 meter over havet) som vil rase ut - og det er åpenbart at det er mye fjell som kommer når massivet løsner. Det kan bli mer en 120 000 kubikk, vel 12 000 lastebillass.  

Saken oppdateres.

Den siste uken har fjellmassene på toppen beveget seg 10 millimeter. Meteorologene varsler varmere vær, noe som kan sette ytterligere fart på mannen. Det kan bety at minst 15 personer må evakueres på kort tid, melder NRK.

LES OGSÅ: Mannen rører på seg - igjen

Rauma kommune skal holde informasjonsmøte 5. juli, og der får innbyggerne i dalen trolig vite mer om rasfaren i tiden fremover. Alle er enige om at Mannen kommer til å rase. Spørsmålet er når det skal skje.

I fjor høst ble flere innbyggere evakuert, togene ble innstilt og mediene rettet kameraer og oppmerksomhet mot Mannen – som sto fjellstøtt.

– Det blir litt spennende, sier Asbjørn Molaup, som helst vil ha det hele overstått.

– Ja, vi håper bare det kommer, så blir vi ferdige med det. Det er ekkelt å gå og vente og ikke vite hva som skjer, sier Molaup, som bruker en gård i området som fritidsbolig.

På forsiden nå