Det er adskillig mindre enn det som var meldt av meteorologene, som varslet mellom 30 og 50 millimeter nedbør. En gode del av disse mengdene havnet derimot på den andre siden av fjellet for Romsdalen, nemlig på Dovrefjell, i Sunndalsfjella og i Trollheimen.

Ingen flomskader

Elva Driva gikk opp fra 200 kubikk vann i sekundet ved målestasjonen Elverhøy i Sunndalen til 630 kubikkmeter i sekundet tirsdag morgen. Det er større vannføring enn 10-årsflom, men betydelig mindre enn flommen i 2011, da vannføringen passerte 1000 kubikkmeter i sekundet. Det er ikke meldt om flomskader, men sunndalingene kan prise seg lykkelige over at det ikke var 25 plussgrader midt opp i alt regnet.

Selv om det var mindre regn enn ventet i Mannen, forventet geologene større utslag i det løse fjellpartiet rundt Mannen.

- Ja, vi er vel litt overrasket over at bevegelsene ikke ble større. Vi er imidlertid i en annen tid på året enn i fjor høst, og det kan ha sammenheng med frost og is i fjellpartiet, uttaler seksjonssjef for fjellskredovervåking i NVE, Lars Harald Blikra, til Adresseavisen.

Fortsatt moderat fare

- Det varer nok litt til vi får skredet, men for befolkninga hadde det vært greit om den hadde falt. Dette er naturen som styrer, og dermed er det umulig å gi noe fasitsvar på dette, sier Blikra.

Bevegelsen har økt noe i øvre del av Veslemannen som følge av nedbøren, men nedre del er fremdeles upåvirket. Bevegelsene i denne delen er i overkant av 6 mm/døgn - og faregraden er fortsatt moderat (gul).